Landingpage-lifehacks

6 geniale lifehacks voor in de keuken

Waarom moeilijk als het gemakkelijk kan? Maak het leven in de keuken aangenamer met deze eenvoudige lifehacks. Welke geniale truc pas jij binnenkort toe?

Laat je water nooit meer overkoken

Je hebt het vast al eens meegemaakt: je draait je hoofd nog maar om en de pot met pasta is al overgekookt. Toch is dit vervelende fenomeen een stuk makkelijker te voorkomen dan je zou denken. Leg gewoon een houten pollepel op de kookpot en telkens wanneer het water de lepel raakt, schrikt het meteen terug.

Een fris drankje in een handomdraai

Staan je gasten al voor de deur, maar ben je vergeten de drank koud te zetten? Deze lifehack is jouw redder in nood. Wikkel een nat velletje keukenpapier rond een flesje en plaats het even in de diepvries. Je drankje wordt dubbel zo snel koud en je gasten hebben niets gemerkt!

Lifehacks voor avocadoliefhebbers

Wie verslingerd is aan avocado’s weet ongetwijfeld hoe moeilijk het is om ze perfect rijp te eten. Dankzij deze tips maak je wanneer je maar wil de perfecte avocadotoast of guacamole.

  • Hoe weet je of een avocado rijp is? Verwijder het steeltje van de avocado. Zie je een bruin kuiltje, dan is je avocado nog niet rijp genoeg. Blijft er een helder kuiltje over, dan heb je een rijpe te pakken.
  • Versnel het rijpingsproces door de harde avocado in een dichtgeknoopte zak met een rijpe banaan te steken.
  • Houd een halve avocado langer vers door hem in een potje met een stukje ui te bewaren.

Kerstomaatjes snijden in een-twee-drie

In plaats van kerstomaatjes een voor een doormidden te snijden, kun je ze ook gewoon allemaal tegelijk op een bord leggen. Plaats er een ander bord omgekeerd op en snijd met een groot, scherp mes tussen de twee borden door. In slechts enkele seconden zijn alle tomaatjes doorgesneden!

Houd je bananen langer rijp

Door de steel van een tros bananen luchtdicht te verpakken met huishoudfolie, blijven ze langer rijp.

Gebruik een glas voor smeerbare boter

Is de boter nog wat te hard als ze net uit de koelkast komt? Doe wat heet water in een groot glas en laat het een minuutje staan. Kap dan het water weg en plaats het glas omgekeerd op de boter. In een mum van tijd is je boter zacht genoeg om te smeren.