Alles over afdruiprekken, verlekbakken en druipbladen
3DFORDECO-NL1623510240-Ixina_cuisine8_zoom2_003-160115_MODI

Afdruiprekken en andere oplossingen voor een onberispelijke afwas

Adruiprekken, verlekbakken, druipbladen: op het eerste gezicht lijken het misschien onbelangrijke accessoires, maar ze hebben wel degelijk een impact op het comfort in je keuken. Ze zorgen er namelijk voor dat het afwaswater snel en doeltreffend wordt opgevangen. Wil je nog een stapje verder gaan? Dan zijn groeven in het werkblad een elegante en functionele oplossing. In dit artikel lees je alles over de verschillende verlekoplossingen.

Afdruiprekken of verlekbakken

Afdruiprekken of verlekbakken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Je kunt kiezen tussen hout, metaal, kunststof of rubber. Ook op het gebied van kleuren zijn er verschillende mogelijkheden. Zwart, wit, groen of rood: aan jou de keuze. Let erop dat je een exemplaar kiest dat bij de stijl van je keuken past en het geheel naar een hoger niveau tilt. Ook bestaan er spoelbakken met een mobiele verlekbak, een handige en ruimtebesparende oplossing. Tip: Laat de kleur van de keukenaccessoires ook terugkomen in je afdruiprek. Let ook op de ruimte die het afdruiprek in beslag neemt.

Druipbladen

Ben je geen fan van een verlekbak? Dan is een druipblad een goed alternatief. Het is handig, gemakkelijk op te bergen en onderhoudsvriendelijk. Bovendien zijn druipbladen ook in allerlei uitvoeringen en kleuren verkrijgbaar.

Groeven in het werkblad

Om water naar de spoelbak te laten aflopen, kunnen er ook groeven in het keukenwerkblad worden gefreesd. Dat wordt gedaan in werkbladen van steen (graniet, composiet, Dekton en keramiek). Het is een stijlvolle oplossing en je hoeft geen verlekbak of druipblad te plaatsen.

Een wandkast met afdruiprek

Ook in een kast kun je een afdruiprek plaatsen. Op die manier hoef je geen plaats op het aanrecht op te offeren. Je plaatst het pas afgewassen servies gewoon in het afdruiprek en klaar is kees! Meer weten? Maak een afspraak in een van onze winkels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *