Creatief je leefkeuken inrichten - Ixina
leefkeuken-inrichten

Creatief je leefkeuken inrichten

De keuken wordt almaar meer een verlengstuk van de woonkamer. Meer dan een eetruimte wordt het een leefruimte: we studeren er, praten er bij met familie en vrienden, of zitten er rustig te werken achter de laptop. Jouw leefkeuken inrichten vraagt dan ook om de nodige aandacht en creativiteit. Met deze tips maak je alvast een geslaagde start!

Je leefkeuken inrichten als open ruimteleefkeuken

Kies voor een open ruimte, als je in de keuken meer wil doen dan alleen eten en koken. Een centraal kookeiland mét breed keukenblad houdt alle opties open: je kunt er gezellig aperitieven, uitgebreid koken, maar ook rustig de krant lezen. Een moderne leefkeuken bevat uiteraard ook voldoende stopcontacten. Handig voor je elektrische keukentoestellen, maar tegenwoordig ook om de batterij van je mobiele telefoon, tablet of laptop op te laden.

Sfeervolle led-verlichting

In de moderne keuken is sfeerverlichting onmisbaar. Kies voor stijlvolle leds om strategische plaatsen te verlichten: de inductiekookplaat, het werkblad, het kookeiland of de keukenkasten … Aan jou de keuze. Sfeerverlichting maakt je leefkeuken gezellig en springt meteen in het oog, ook bij je gasten.

Bewust kiezen voor een open keuken

Hou er rekening mee dat jouw open keuken zichtbaar is voor elke bezoeker. Allergisch voor rommel in de keuken? Integreer dan de nodige opbergoplossingen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over hoe je leefkeuken erbij ligt. Rolluikkasten zijn bijvoorbeeld een handig hulpmiddel om het koffieapparaat of de broodrooster mooi uit het zicht te plaatsen. design keukenDaarnaast is de dampkap ook van het grootste belang in een open keuken. Die zorgt voor voldoende luchtafvoer, zodat de geur van eten niet de hele dag lang in de ruimte blijft hangen. Bovendien bezorgt ze je leefkeuken een gezond binnenklimaat.

Leefkeuken op jouw maat

Iedereen leeft anders en stelt andere eisen aan de verschillende ruimtes in huis. Wil je televisiekijken tijdens het koken? Of heb je graag te allen tijde je tablet bij de hand, om makkelijk receptjes op te zoeken? Geen probleem, je kunt je tv-meubel of dressoir helemaal laten aansluiten bij je leefkeuken. Onze specialisten vertellen je alles over de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *