De bijkeuken: ook vandaag nog een handige extra ruimte!
bijkeuken

De bijkeuken: ook vandaag nog een handige extra ruimte!

Wie bouwt of verbouwt, besteedt gegarandeerd heel wat aandacht aan de inrichting van cruciale ruimtes als de woonkamer en – natuurlijk – de keuken. De bijkeuken wordt daarbij weleens vergeten of gedegradeerd tot plekje-voor-alle-overgebleven-rommel (van die reisbench voor de hond die je maar drie keer per jaar nodig hebt tot die oude stofzuiger die je ooit nog eens plant te laten repareren). Doodzonde, want zo’n bijkeuken heeft heel wat in haar mars. Tenminste, als je ze goed gebruikt …

Bijkeuken: waar de voorraad staat

Zelfs al ben je het type dat elke dag na het werk naar de supermarkt trekt omdat je geen uren – laat staan dagen – op voorhand wil of kan beslissen wat je ’s avonds gaat eten: je maakt het jezelf echt makkelijker als je je bijkeuken omtovert tot een voorraadruimte. Het verkleint de kans dat je terug naar de winkel moet (je dácht dat er nog ruim voldoende pasta was, maar dat was buiten de spaghettifans gerekend waarmee je samenwoont) én het geeft je heel wat mogelijkheden om last-minute met restjes aan de slag te gaan. Wanneer je kunt terugvallen op een voorraad bloem en boter transformeer je appels die slecht dreigen te worden zonder problemen tot een taart, om maar iets te noemen. Zorg voor voldoende lades om het overzicht te bewaren.

Al je keukentoestellen op één plaats

Hoe groot je keuken ook is, je hebt wellicht het gevoel dat je altijd opbergruimte tekortkomt. Wat dacht je ervan om al die logge keukentoestellen die je amper gebruikt gewoon te verbannen naar de bijkeuken? Een broodmachine, fonduestel, blender, appelsienpers, … nemen ongelofelijk veel kostbare kastruimte in, terwijl je zo’n apparaten in de bijkeuken makkelijk bij elkaar kunt zetten, zeker als je ze niet dagelijks nodig hebt.

Wasmachine en droger: denk ergonomisch!

Een klassieker om af te sluiten: een heleboel mensen zetten hun wasmachine en droger in de bijkeuken, al dan niet vergezeld van de voorraad poetsmiddelen. Tip: zet je droogkast en wasmachine op ooghoogte, zodat je niet moet bukken om ze in en uit te laden.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *