De pan is aangebrand! Hoe krijg je ze weer proper? - Ixina
pan aangebrand

De pan is aangebrand! Hoe krijg je ze weer proper?

Je moet tijdens het koken maar even de kinderen helpen, voor de tv blijven hangen of telefoon krijgen en voor je het weet, is het kwaad al geschied: de pan is aangebrand! Zonde van je eten, maar ook van je pan. Met deze tips krijg je je pan in een handomdraai weer proper.

Soda to the rescue

Voor onze eerste tip heb je alleen wat soda nodig. Doe een paar eetlepels soda in de pan en voeg water toe tot het aangekoekte deel net onder staat. Breng het mengsel aan de kook en laat even doorkoken tot de aangebrande resten loskomen.

Toveren met cola

Wist je dat je cola ook kunt gebruiken om mee schoon te maken? Giet er wat van in de pan tot alle bakresten onder staan en laat het goedje enkele uren intrekken. Als je daarna de pan leeggiet, veeg je de resten er zo af!

Aangebrande pan? Gebruik een vaatwastablet

En dan bedoelen we niet dat je je pan met een vaatwastablet in de vaatwasmachine moet steken. Laat het tablet gewoon in heet water in de pan oplossen en spoel de pan na enkele uren goed af. Je kunt nu de aangekoekte resten veel makkelijker verwijderen.

Citroensap: een natuurlijk schoonmaakmiddel

Ten slotte kun je in veel situaties ook citroensap gebruiken als natuurlijk schoonmaakmiddel. In het geval van een aangebrande pan meng je een flinke scheut citroensap met heet water. Giet het mengsel in de pan tot de aangebrande resten helemaal onder staan. Laat een uurtje weken en maak vervolgens de pan schoon.

Een gewaarschuwd man is er twee waard

Tot slot zijn nog even dit: om ongewenste chemische reacties te vermijden, combineer je bovenstaande goedjes beter niet met elkaar. Daarnaast is voorkomen altijd beter dan genezen: door pannenmet een antiaanbaklaag te kopen, heb je bovenstaande tips hopelijk niet eens nodig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *