De voor- en nadelen van een Amerikaanse koelkast
Amerikaanse-koelkast1

De voor- én nadelen van een Amerikaanse koelkast

Amerikaanse koelkasten, ook wel side-by-side-koelkasten genoemd, spreken tot de verbeelding van menig interieurliefhebber. De grote koelvrieskasten, waarbij het koel- en vriesdeel naast of onder elkaar geplaatst worden, zijn dan ook erg handig en vormen een echte eyecatcher in je keuken. Toch zijn er ook nadelen verbonden aan een Amerikaanse koelkast. De pro’s en contra’s op een rijtje.

Leuke extra’s

Een Amerikaanse koelkast wordt vooral gekozen omwille van de opbergruimte – je kunt er enorm veel producten in kwijt – maar ook omdat ze diepvriezer en koelkast in één toestel combineert. Wat daarbovenop de doorslag geeft, zijn de extra snufjes die een Amerikaanse koelkast bevat, zoals een ijsblokjesmaker en een watertap voor gekoeld drinkwater.Amerikaanse koelkast

Tip: ledig en reinig het water- en ijsblokjesreservoir van je Amerikaanse koelkast minimaal een keer per maand om de vorming van schimmel en bacteriën te voorkomen.

Is jouw Amerikaanse koelkast te smal?

Toch ondervinden heel wat keukenprinsen en –prinsessen ook nadelen aan hun Amerikaanse koelkast. Om te beginnen is zo’n koelkast doorgaans aan de smalle kant, wat betekent dat je er niet alles in kwijt kunt. Wil je bijvoorbeeld de aperitiefhapjes of dessertjes voor je diner voorbereiden en laten afkoelen op een breed dienblad? Dan is de kans groot dat je Amerikaanse koelkast daar te smal voor is.

Daartegenover staat dat dit koelkastmodel wél dieper is dan een standaard koelkast. Dat komt van pas om meerdere bewaardozen achter elkaar op te stapelen. Ook de groentelades bieden doorgaans meer opbergruimte, zodat je er makkelijk alle ingrediënten voor de soep of de spaghettisaus in kwijt kunt.

Past een Amerikaans model in jouw keuken?

Heb je besloten dat je zo’n Amerikaanse koelkast wel ziet zitten? Ga dan vooraf goed na of ze wel past in je keuken. Je moet er namelijk rekening mee houden dat de deuren van dit koelkastmodel over hun eigen as opengaan. Plaats je je Amerikaanse koelkast in een hoek van de keuken, dan bestaat de kans dat de deur niet volledig open kan draaien. Bepaal dus goed welke afmetingen je minimaal nodig hebt in je keuken om de mogelijkheden van je Amerikaanse koelkast optimaal te benutten.

Dit is ook de reden waarom je naast een koelkast van dit kaliber vaak een kolomkast ziet staan: die biedt niet alleen extra voorraadruimte, maar zorgt er ook voor dat je je koelkastdeuren probleemloos kunt openen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *