Dit zijn de vijf keukentrends van het moment! - Ixina
keukentrends 2017

Dit zijn de vijf keukentrends van het moment!

keukentrends De keuken wordt meer en meer het kloppende hart van onze woning. De tijd dat de keuken een aparte gesloten ruimte was, ligt ver achter ons. De kookruimte wordt als het ware onze leefruimte. Deze vijf trends maken je keuken hip en trendy.

1. Zwevende kasten en brede lades

Zwevende kasten zijn ideaal om een compacte keuken groter te doen lijken. Brede opbergkasten zorgen voor een strakke uitstraling. Ook voor ruimere keukens zijn zwevende keukenkasten zeker aan te raden. Ze bieden een luxueuze look en doordat je makkelijk onder de kasten kan, blijft alles netjes en stofvrij.

2. Betonlook gecombineerd met hout

De betonlook deed een paar jaar geleden zijn intrede in de woonkamer. De trend verschuift nu ook naar de keuken. Fronten in betonlook zoals het IXINA Clara-model zijn aan een echte opmars bezig.Wat je ook vaak ziet, is de betonlook in combinatie met hout. De strakke industriële stijl krijgt warme accenten zoals een massief houten werkblad.

3. Diepere werkbladen met kookpitten op

Een opvallende trend in de keukenwereld zijn de diepere werkbladen waar de kookpitten gewoon op liggen. Een heel praktische oplossing aangezien je zelf kunt kiezen welke pitten je op het werkblad wilt. Je kunt een minibrander combineren met een wokbrander. Traditionele kookplaten geven je die keuze helaas niet, je hebt niet de ruimte om meerdere grote pannen tegelijk te gebruiken.

4. Drie kranen in één

De kokende waterkraan is al in vele keukens geïntegreerd. Doordat je meteen kokend water krijgt voor thee, pasta, aardappelen, … bespaar je veel tijd. De nieuwigheid hier is dat je naast koud, warm en kokend water nu ook de mogelijkheid hebt om gekoeld of gefilterd water uit je kraan te tappen. Een fris glaasje water haal je dus tegenwoordig niet meer uit je koelkast.

5. Sfeerverlichting in je keuken

Aangezien keukens vaak open zijn, wordt meer aandacht besteed aan gezelligheid, ook als ze niet gebruikt worden. Je kan met direct of dimlicht werken om je kookeiland te accentueren. Maar heb je al eens aan ledverlichting in je kasten of aan je plinten gedacht? Het effect is verbluffend!

Wat brengt de toekomst?

Onze keukens worden smart:
  • De slimme koelkast brengt je op de hoogte als je bepaalde zaken moet halen in de winkel, of gewoon online bestellen. De koelkast zal ook helpen met je dieet en voorstellen doen om producten te laten of juist in huis te halen.
  • De slimme oven laat je weten hoe je een gerecht moet klaarmaken en zal uit zichzelf voorverwarmen.
  • Bij het koken leg je je tablet of telefoon gewoon naast je op een ingebouwd laadstation. Gedaan met draden en toestanden.
Wil je graag met een van onze adviseurs praten om ideeën uit te wisselen? Maak gerust een afspraak, wij staan je graag bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *