Een dampkap zonder afvoer: geschikt voor elke keuken
dampkap

Een dampkap zonder afvoer: geschikt voor elke keuken

dampkap

Een dampkap zonder afvoer, bestaat dat wel? Natuurlijk! Een afvoer is helemaal geen vereiste. Voor bepaalde keukeninrichtingen is het zelfs handiger. Maar hoe werkt zo’n dampkap en wat zijn de voordelen ervan? En zijn er ook nadelen aan verbonden? Hier kom je er alles over te weten!

Dampkap zonder afvoer: het geheim van recirculatie

Een dampkap zonder afvoer filtert kookdampen in plaats van ze af te voeren. Een ingebouwde vetfilter houdt de vetdeeltjes tegen, terwijl een koolfilter slechte geurtjes absorbeert. Vervolgens blaast de dampkap de gezuiverde lucht je keuken in. Met zo’n dampkap hoef je dus niet aan kwaliteit in te boeten.

Voordelen

Geschikt voor kookeilanden

Voor fans van een kookeiland is de dampkap zonder afvoer ideaal. De ruimte tussen je plafond blijft op die manier namelijk vrij. Je keuken oogt meteen aantrekkelijker en moderner! Je kunt ook kiezen voor een dampkap die in het werkblad is verwerkt.

Eenvoudig te installeren

Weg met die ingewikkelde constructies! Het is vaak een behoorlijk puzzelwerk als je een dampkapafvoer wil voorzien. Daar heb je nu helemaal geen last meer van. Enkel de dampkap aan je plafond hangen en de klus is geklaard.

Energiebesparend

Als je geen afvoer hebt, betekent dat de warme lucht in je woning blijft. Zo kun je de verwarming enkele graden lager zetten en bespaar je tal van euro’s op je energiefactuur. Slim bekeken toch?

Ideaal voor een appartement

In bepaalde woningen is een dampkap met afvoer niet toegelaten of niet mogelijk, zoals in appartementen met centrale ventilatie. Als er geen opening in de buitenmuur kan worden gemaakt of als de lengte van het afvoerkanaal te groot is, biedt een dampkap met recirculatietechniek de ideale oplossing.

dampkap zonder afvoer

Nadelen

Helaas heeft een dampkap zonder afvoer ook enkele nadelen. De teruggeblazen lucht zal nog steeds warm en vochtig zijn, waardoor er condensatie kan voorkomen op ramen en koude oppervlaktes. Tijdens de zomer kan die extra warme lucht een nadeel zijn.

Dampkap met of zonder afvoer nodig? Maak een afspraak met een van onze raadgevers om je opties te bespreken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *