Een ruime keuken creëren? Dat doe je zó - Ixina
ruime keuken

Een ruime keuken creëren? Dat doe je zó

Je keuken groter doen lijken dan ze is? Dat moet je slim aanpakken. Tips om werk te maken van die heerlijk ruime keuken.

1.      Veel licht

Hoe meer daglicht er binnenvalt in je keuken, hoe aangenamer het er toeven is én hoe ruimer ze oogt. Hou daar dus rekening mee wanneer je je keuken laat ontwerpen: minstens één groot raam is onmisbaar in een ruime keuken. Geen plaats voor een groot raam? Meerdere kleine ramen kunnen ook voor voldoende lichtinval zorgen. Als er niet veel natuurlijk licht in je keuken binnenvalt, kan je dit met de juiste verlichting oplossen. Kasten in hoogglans zijn in dat geval een aanrader, omdat ze het licht mooi weerkaatsen en verspreiden.   

2.      Rustig aan met de accessoires

Rondslingerende spullen geven een rommelige indruk, en doen je keuken zo alleen maar kleiner lijken. Het komt er dus op aan voldoende opbergruimte te voorzien en economisch om te gaan met accessoires. Items die je elke dag gebruikt, zoals een broodrooster of koffiemachine, kun je vaak niet anders dan uitstallen op het aanrecht. Maar het aantal puur decoratieve accessoires kun je wel makkelijk beperken, zodat je keuken een cleane look behoudt.

3.      Witte kasten

Wit oogt ruim en klassevol. Aarzel dus niet om in je ruime keuken voor witte keukenkasten of wit keukenmeubilair te kiezen. Bang dat dat te kil zal ogen? Niets houdt je tegen om bijvoorbeeld voor de bovenkasten wit te kiezen en de onderkasten grijs, om het koele wit te doorbreken.

4.      Beperk het aantal kleuren

Een overdaad aan kleuren doet een ruimte al snel druk overkomen. Kies in je keuken dus voor een of twee basiskleuren en hou de aanvullende kleuren beperkt. Een tafellaken in een tint die aansluit bij een van de basiskleuren? Dat kan zeker. Maar een potpourri van accessoires (kussens, placemats, potjes en vaasjes, …) in allerlei verschillende kleuren? Daaraan waag je je beter niet als je een ruime keuken beoogt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *