FAQ - Ixina

FAQ

Veelgestelde vragen

Moet ik voor een bezoek aan een IXINA winkel eerst een afspraak maken?

Nee, je moet vooraf geen afspraak maken, onze winkeldeuren staan steeds voor jou open. Wanneer je echter zeker wilt zijn dat een keukenspecialist in alle rust jouw keukenplan met jou kan bespreken, dan raden we het maken van een afspraak wel aan. Een keukenplan opstellen neemt snel 1,5u tot 2u in beslag.

Kan ik mij voorbereiden op een bezoek aan de winkel?

Je kan je zeker en vast voorbereiden door een gedetailleerd plan van jouw keukenruimte mee te nemen naar de winkel. Hier vind je een checklist van de nodige afmetingen.

Hoe lang duurt het maken van een keukenproject / offerte?

Een gedetailleerd keukenplan opstellen met vrijblijvende offerte duurt ongeveer 1,5u tot 2u.

Hoeveel kost een nieuwe keuken?

De prijs van een nieuwe keuken hangt van een aantal zaken af: de grootte van de keuken, het aantal gekozen elektrotoestellen (en merk), het gekozen keukenfront (RODA, MODA, RITA,…), de kastindeling / accessoires en het type werkblad. Om jou al een idee te geven in welke prijsklasse een bepaald keukenfront valt, kan je hier op de website bij elk keukentype een prijsindicatie terugvinden (€, €€, €€€).

Kan ik elk keukentype uit de catalogus en van de website terugvinden in elke winkel?

Omdat we beschikken over zo'n groot gamma aan mogelijkheden, vind je in de winkel niet telkens elk keukentype opgesteld terug. Je kan er wel het grootste deel van onze modelen bezichtigen. Bovendien beschikken we in al onze winkels over een staaltje van elk keukentype terug zodat je hier wel een duidelijk beeld krijgt van jouw toekomstige keuken.

Welke regels gelden er i.v.m. de BTW tarieven?

De BTW inbegrepen in de prijs bedraagt 21%. Is jouw woning ouder dan 10 jaar, dan betaal je bij de plaatsing van jouw keuken maar 6% btw, op voowaarde dat de plaatsing uitgevoerd wordt door een erkende IXINA vakman. Op meubels, ardbeidskosten en bepaalde toestellen (volgens K.B. van 18 januari 2000 na wijziging van het koninklijk besluit nr. 20 van 20 juli 1970 over de verlaagde belastingtarieven voor particulieren). Mooi meegenomen voor de financiering van de plaatsing van uw keuken.

Kan ik mijn keuken op krediet aankopen?

Ja, een nieuwe keuken is immers een investering. Uiteraard is een financiering altijd afhankelijk van de aanvaarding van jouw dossier door uw bank. Daarom zoeken we samen met jou naar het beste voorstel. Je vindt hier meer informatie over financiering.

Welke garanties biedt IXINA op keukenkasten?

Bij IXINA heb je recht op de Serenity garantie*. Een garantie die haar naam niet gestolen heeft, want naast 10 jaar garantie op uw keukenmeubels biedt ze u ook een pak gemoedsrust. En IXINA denkt ook aan uw elektrotoestellen. Samen met u engageren wij ons op lange termijn. Niet alleen met wettelijke garanties, maar ook met een grote betrouwbaarheid. Voor, tijdens en na uw aankoop. *  Bekijk de details van onze dienst- en garantievoorwaarden in uw IXINA-winkel, in onze brochure “Diensten & Garanties”. 

Welke garanties gelden er op de keukentoestellen?

Er geldt een standaard fabrieksgarantie van 2 jaar op alle toestellen met mogelijkheid om de garantie uit te breiden tot 5 jaar. Meer informatie vind je hier.

Wat is de leveringtermijn van een keuken?

De standaardlevertermijn voor uw keuken bedraagt 6 tot 8 weken. We hebben ook een speciale collectie die leverbaar is in 3 weken.

Hoe zit het met de plaatsing van mijn keuken?

Van opmeting tot plaatsing: jouw keuken is op elk moment van het project in handen van bekwame vakmensen die trots zijn op hun werk. Elke vakman bij IXINA heeft dan ook zijn handtekening gezet onder ons Kwaliteitscharter.

Waar kan ik terecht omtrent vragen of problemen met mijn keuken?

Je kan uiteraard steeds terecht bij de IXINA winkel waar je jouw keuken hebt gekocht. Daarnaast hebben we ook een klantendienst die je kan bereiken via: 02/333 87 94 of via klantendienst@ixina.be. Telefonisch is de klantendienst bereikbaar van maandag tot vrijdag van 10u - 13u en van 14u - 19u en op zaterdag tussen 10u en 13u.

Is de IXINA 3D tool volledig gratis?

Ja, deze handige tool is helemaal gratis te downloaden en te gebruiken.