Greeploze kastdeuren voor een strakke keuken
greeploze-kastdeuren

Greeploze kastdeuren voor een strakke keuken

Hou je van modern minimalisme, óók in het interieur van je keuken? Dan zijn greeploze kastdeuren een must. De naam zegt het al: dit zijn kastdeuren zonder greep of handvat. Vaak beschouwen liefhebbers van een strakke en hypermoderne stijl de greepelementen op hun keukenkasten als storend binnen het geheel van hun keuken, en wordt om die reden gekozen voor de greeploze variant. Het voordeel? Je keuken krijgt een gestroomlijnde look, die nergens onderbroken wordt.

Waarom kiezen voor greeploze kastdeuren?

Wie voor een greeploze keuken kiest, doet dat meestal voor het esthetische aspect. Moderne, strakke keukens worden doorgaans minimalistisch ingericht, en dat betekent: met zo min mogelijk tierlantijntjes en ‘storende’ elementen. Geen rondslingerende keukenspullen, de toestellen mooi verborgen achter wanden of in kasten, en bovenal geen grepen of handvatten op de kastdeuren. Zo versterk je de gestroomlijnde uitstraling van je strakke keuken maximaal!

Ten tweede is er ook het praktische aspect: de meeste greeploze kastdeuren beschikken over een zelfsluitend mechanisme. Dat werkt makkelijker tijdens het koken. Gewoon de kast of lade even aantikken en ze gaat vanzelf weer dicht.

Greeploze kastdeuren

Greeplijst of drukmechanisme?

Greeploze kastdeuren heb je in allerlei soorten en vormen. Sommige zijn voorzien van een greeplijst, die je vastneemt om de kastdeur of lade te openen. Andere beschikken over een drukmechanisme, waarop je zachtjes duwt om de deur te openen. In beide gevallen blijven de moderne look en het praktische gemak van greeploze kastdeuren primeren. Dus wat je ook kiest: het past sowieso in een strakke keuken.

In een cottagekeuken of een keuken in landelijke stijl kiezen mensen doorgaans niet voor greeploze kastdeuren maar gaan ze eerder voor retrohandvatten. Die nostalgische look – vaak zien ook de materialen er verweerd of ruw uit – past nu eenmaal beter bij de romantische en huiselijke sfeer die een landelijke keuken oproept.

Gebruiks- en onderhoudsvriendelijk

Greeploze keukens worden vaak gekozen vanwege hun strakke uitstraling, maar ook omdat het ontbreken van handgrepen voor gebruiksgemak zorgt. Daarnaast maken ze het onderhoud natuurlijk ook makkelijk: geen handvatten of grepen meer afstoffen, alleen de kastfronten zelf.

Laat je gerust adviseren door een professionele raadgever. Zo kan je afwegen welk type kastdeur ideaal is voor jou op basis van hun advies. Je kan vooraf een afspraak maken om dit in alle rust te kunnen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *