Het ABC van de verschillende types keukenlades - Ixina
keukenlades

Het ABC van de verschillende types keukenlades

keukenlades

Welke keukenlade kies je uit het brede aanbod van lades, kasten en alle mogelijke accessoires die jouw werk in de keuken een pak makkelijker maken? Dat hangt af van de stijl van je keuken, en uiteraard ook jouw praktische voorkeuren. Een overzicht.

Klassieke keukenlades

De klassieke keukenlade is 60 cm diep en kan een gewicht van 25 à 30 kg dragen. Dat betekent dat je er behoorlijk wat spullen in kwijt kunt! Toch heeft een traditionele keukenlade ook nadelen. Lades van de ‘oude’ generatie kun je namelijk niet volledig uit de kast trekken, waardoor er telkens een tiental centimeter onbenut blijft.

Gelukkig zijn de lades van tegenwoordig helemaal mee met de tijd en bevatten ze speciale (metalen) glijders, die ervoor zorgen dat ze honderd procent uittrekbaar zijn. Zo benut je alle opbergruimte ten volle.

Alles greeploos

In een greeploze keuken zijn, naast de kasten, uiteraard ook de lades greeploos. Vaak worden ze voorzien van een ‘touch’-systeem, waarbij je de lade met een duwtje opent en ze vanzelf weer sluit. De greeploze keukenlade heeft bovendien als voordeel dat ze moeiteloos mee geïntegreerd wordt in het gestroomlijnde design van de moderne keuken: de lijnen lopen mooi in elkaar over, zonder ‘hinderlijke’ grepen op de keukenkasten en –lades. Ideaal voor wie houdt van een strakke designlook.

De juiste accessoires voor je keukenlades

Om je keukenlades efficiënt in te delen, bestaan er allerlei handige oplossingen. Ben jij een chaoot in de keuken, die nood heeft aan hulpmiddeltjes om alles netjes op te bergen? Dan zul je vast blij zijn met een besteklade. Zo’n lade bevatkeukenkasten meerdere bakjes waarin je al je vorken, messen, lepels en ander bestek mooi van elkaar gescheiden kunt neerleggen. Al kun je er natuurlijk ook voor kiezen om die exclusieve set Japanse messen in een speciaal daarvoor bestemd blok uit te stallen op het aanrecht. Jij kiest!

Leuk detail: je kunt ook ledverlichting voorzien in of rond je keukenlades. Dat maakt het je niet alleen makkelijker om het overzicht te behouden, het ziet er ook nog eens mooi en sfeervol uit. Tips:

  • Er zijn lades verkrijgbaar waarvan je het ‘mandje’ kunt uitnemen om die als serveerplateau op tafel te gebruiken. Erg handig bij ontbijt bijvoorbeeld.
  • De lades zijn in verschillende breedtes en hoogtes verkrijgbaar, niet enkel voor bestek maar ook voor potten, pannen en borden of voorraaddozen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *