Het kookeiland - Ixina
3Deco_Loft

Het kookeiland

In dit artikel legt Sophie Moens ons uit welke voor- en nadelen een centraal kookeiland heeft. Het kookeiland is ‘in’, maar is niet in alle keukens haalbaar. Een artikel over ruimte, budget en concept.

Stijl van uw kookeiland

Elke stijl is mogelijk, maar zorg voor eenheid met de rest van uw keuken. Een origineel en open kookeiland kan uw keuken een stuk gezelliger maken.

Afmetingen van uw kookeiland

In een keuken kleiner dan 15 m² is een kookeiland geen goed idee. Het eiland neemt niet alleen een aanzienlijk deel van de vloer in beslag; u moet ook nog 1 tot 1,20 m extra rekenen om er vlot omheen te kunnen. De diepte moet minstens 60 cm bedragen, want anders verliest uw kookeiland al zijn functionele troeven. De vorm is meestal vierkant of rechthoekig, maar als uw budget (werkblad op maat) en de ruimte het toestaan, kan u ook voor een afgeronde versie kiezen.

Onderdelen van uw kookeiland

Ook dat hangt af van het beschikbare budget. Om een spoelbak te kunnen plaatsen op uw kookeiland, moet de watertoevoer en -afvoer naar het midden van de ruimte gebracht worden. De installatie van elektriciteit is een stuk eenvoudiger. Een kookplaat aanbrengen is dus niet moeilijk. En vooral een bijkomend werkblad, groot en comfortabel – één van de grote voordelen van een kookeiland – zal goed van pas komen tijdens het koken.

Voordelen van het kookeiland

Met een centraal kookeiland kan u: • een gevoel van ruimte in uw keuken creëren, • uw keuken en woonkamer van elkaar scheiden zonder wand, • uw keuken erg gezellig maken, • de stijl van uw keuken helemaal zelf bepalen dankzij modulering. Enkele inspiratiefoto’s kan je vinden hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *