Indirecte verlichting in je keuken: tips van de expert
indirecte-verlichting-keuken

Indirecte verlichting in je keuken: tips van de expert

Verlichting is in elke ruimte essentieel om gezelligheid, warmte en een huiselijke sfeer te creëren. Ook in je keuken helpt het om de verlichting goed af te stemmen op je behoeften. Helder werklicht om je groenten te snijden en andere kookvoorbereidingen te treffen, en sfeervolle indirecte verlichting om bij te aperitieven en te dineren. Maar hoe krijg je dat voor elkaar in jouw keuken? Tips van de expert!

Kies voor LED

De toekomst is aan de LED-lampen. Ze zijn duurzaam, spaarzaam en multitoepasbaar. Je kunt ze inzetten als (inbouw)spots, verlichtingsstrips, hanglampen, en zowel voor helder werklicht als dimbare sfeerverlichting. Bovendien verbruikt een LED-lamp veel minder dan een klassieke lamp of spot. Dat alles maakt van LED-verlichting de perfecte oplossing om je keuken te verlichten.

Directe én indirecte verlichting in de keuken

Het grote voordeel van LED-verlichting is de veelzijdigheid. Je kunt je lampen of spotjes op honderdeneen manieren verwerken in je keuken.

Verlicht je werkruimte

Zorg voor directe verlichting boven je werkblad. Zo heb je tijdens je voorbereidend werk in de keuken altijd een uitstekend zicht op je ingrediënten en materiaal. Handig, én je loopt minder risico op ongelukjes!

Greeploze keukenkasten en -lades verlichten

Heb je een greeploze keuken? Dan geniet je van een minimalistische look. Die keukenlook zet je extra in de verf door LED-strips te verwerken in de greepprofielen van je keukenkasten en -lades. Deze indirecte verlichting doet je keuken baden in een warme sfeer en zorgt ervoor dat je de grepen ’s avonds makkelijk vastpakt, zonder dat je volledige keuken daarbij baadt in het licht.

Licht in de bodem

Vaak wordt er in moderne keukens ook gekozen voor verlichting die ingewerkt is in de sokkels van kasten die op de grond staan. Ook deze manier van indirect verlichten geeft je keuken een aangename en warme sfeer mee.

Spelen met keukenverlichting

Zodra je besloten hebt waar je de LED-lampen, -spots of –strips in je keuken precies wilt hebben, kun je beginnen te spelen met de intensiteit van je keukenverlichting.

  • Welke lampen moeten dimbaar zijn en welke niet?
  • Hoe sterk en helder moet je werkverlichting zijn?
  • Kies je voor gekleurde verlichting om je dinertjes met vrienden en familie extra gezellig en sfeervol te maken?

Laat je goed adviseren en inspireren: kom eens langs in een van onze winkels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *