Je kookboeken opbergen: enkele tips
kookboeken opbergen

Je kookboeken opbergen: enkele tips

Iedere hobbykok of foodie kan ermee te maken krijgen: een kookboekenverslaving. De mooie covers, smakelijke foto’s en eindeloze kookinspiratie zijn maar moeilijk te weerstaan. Maar waar moet je die collectie kookboeken nu kwijt? Enkele opties!

Stel je kookboeken tentoon in een open keukenkast

Heel wat keukenspullen leg je liever niet in het zicht, maar kookboeken zijn de uitzondering. Een stapel boeken is best decoratief, dus gebruik gerust je open keukenkastjes om je kookboeken op te bergen. Stapel ze voor een nonchalant effect afwisselend horizontaal en verticaal .

De keukentrolley als bibliotheek

Als je geen kastruimte aan je kookboeken wil opofferen, kun je altijd een keukentrolley aanschaffen. Zo’n kar biedt welkome extra opbergruimte en is vaak zelfs een stijlvolle aanvulling op je interieur. Wijd een of meerdere schappen van de keukentrolley aan je mooiste kookboeken en kleed de rest van de trolley aan met een bloemetje, een mooie fles wijn of glazen potten met pasta, bloem of koekjes.

Kookboek in de kijker

Vind je dat die mooie foto’s in je kookboeken meer aandacht verdienen? Plaats een standaard op het aanrecht en kies telkens één kookboek om erop tentoon te stellen. Het kleedt je keuken meteen aan en biedt inspiratie tijdens het koken. Kies het kookboek en het recept uit naargelang de tijd van het jaar: een warme appeltaart in de winter of een frisse mangosalade in de zomer.

Origineel boekenrek

Een boekenrek is misschien niet het meest aantrekkelijke meubel voor in de keuken, maar je kunt wel voor een variant kiezen. Enkele schappen boven je aanrecht klaren bijvoorbeeld ook al de klus. Vul je kookboeken aan met een toffe familiefoto of kunstwerkje van je kinderen. Daarnaast kun je ook een oude ladder omvormen tot boekenkast. De perfecte opbergruimte voor een landelijke keuken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *