Kerstgerechten die je op voorhand kunt klaarmaken
Kerstgerechten

Kerstgerechten die je op voorhand kunt klaarmaken

Kerstgerechten Stress voor het kerstdiner dat je zelf organiseert? Niet nodig als je je kerstgerechten vooraf goed uitkiest én voorbereidt. Deze kerstrecepten zijn lekker, feestelijk en vooral makkelijk. Kerstfeest zonder stress: check!

Feestelijk hapje vooraf

Waarom zou je het jezelf moeilijk maken met delicate constructies en ingewikkelde sausjes als het ook makkelijk kan? Iedereen houdt van bruschetta, de bekende Italiaanse geroosterde en rijkelijk belegde broodjes. De toppings kun je makkelijk een verrassend feestelijke toets geven. Enkele suggesties:
  • Geroosterde paprika met geitenkaas (in plaats van de klassieke tomaat met mozzarella)
  • Peer met blauwschimmelkaas (bijvoorbeeld gorgonzola) en een zoete toets (honing of stroop)
  • Zwarte pens met een crème van aardpeer
  • Gerookte zalm, hardgekookt eitje, bieslook
  • Scampi en pittige wasabicrème

Makkelijke hoofdgerechten met kerst

Hoe meer je vooraf klaarmaakt, hoe makkelijker en aangenamer jouw kerstdiner zal verlopen. Dat geldt in het bijzonder voor het hoofdgerecht; niets zo ongezellig als een gastvrouw of gastheer die voortdurend naar de keuken verdwijnt … Kies dus voor een hoofdgerecht dat je grotendeels op voorhand kunt maken: een stoofpotje van wild met aardappelpuree, een ovenschotel van vis en groenten met verse pasta, lasagna bolognese, een Oosters wokgerecht, …

Kerstgerechten: vergeet je dessert niet!

Tijdens de feestdagen sla je dat dessert niet zo gauw over, toch? Het is dan ook dé tijd van het jaar om te genieten van winterse lekkernijen die, toegegeven, soms al eens een beetje zwaar op de maag liggen. Denk aan tiramisu, chocomousse, vanille-ijs met fruit of sabayon, ijstaart, … Afgezien van de sabayon (die je à la minute moet klaarmaken) allemaal nagerechten die je op voorhand kunt klaarmaken. Krijg je niet genoeg van al dat koken en bakken? Voorzie dan ook nog een zelfgemaakte lekkernij bij de koffie (koekjes, een plakje cake, …). Of haal gewoon lekkere pralines in huis, als je géén zin meer hebt om je bakplaat boven te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *