Keukenapparatuur: espressoapparaat of ouderwetse koffiezet?
Keukenapparatuur

Keukenapparatuur: espressoapparaat of ouderwetse koffiezet?

Keukenapparatuur Overweeg je een espressoapparaat aan te kopen? Of hou je het liever bij de goeie ouwe koffiezet? Hoe dan ook mag een koffiemachine – van welk type dan ook – niet ontbreken in jouw arsenaal van keukenapparatuur. Niets beters om de dag mee te beginnen of het diner mee af te sluiten dan een heerlijke kop koffie. Koffiezetapparaat versus espressomachine: wie wint?

Espressoapparaat: blikvanger in je keuken

Espressoapparaten hebben de laatste jaren hun weg niet alleen gevonden naar bedrijven en kantoren. De ware koffieliefhebber geniet ook thuis graag van zijn ochtendlijke espresso macchiato en investeert zonder aarzelen in een degelijk espressoapparaat. Dat biedt, naast uitstekende koffie, ook nog een ander voordeel: als je kiest voor een vintage Italiaans model, krijg je er meteen een blikvanger voor je interieur bij. Niet verwonderlijk dus dat sommigen hun espressoapparaat zelfs in de woonkamer zetten in plaats van in de keuken …

Koffiezetmachine: onverwoestbare klassieker

Maar onderschat de waarde van een koffiezetmachine niet. Hippe koffiebars serveren tegenwoordig, naast latte’s en cappuccino’s, ook filterkoffie. Het ouderwetse kopje koffie heeft met andere woorden nog lang niet afgedaan. Bovendien is een koffiezetmachine handig wanneer je gasten over de vloer krijgt. Je kunt dan iedereen tegelijkertijd koffie serveren en hoeft niet elk kopje koffie afzonderlijk klaar te maken, zoals met een espressomachine het geval is.

Keukenapparatuur: inbouwtoestellen voor meer gebruiksgemak

Net zoals je inbouwovens hebt, kun je ook kiezen voor een inbouwkoffiemachine. Je koffiemachine wordt dan verwerkt in de kasten, zodat hij een vaste plek krijgt in de keuken. Dat is niet alleen handig, het ziet er ook nét wat strakker en luxueuzer uit dan een ‘los’ koffieapparaat. Echt iets voor liefhebbers van een moderne, minimalistische look dus. Meer inspiratie voor je keukenapparatuur? Laat je inspireren door onze blogartikels over keukentoestellen en hoe je ze in je keukeninrichting integreert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *