Kleuren kiezen voor je keuken: 5 inspirerende trends
keuken-kleuren

Kleuren kiezen voor je keuken: 5 inspirerende trends

Over smaken en kleuren valt niet te twisten, zo luidt het gezegde. Daarom is kleuren kiezen voor je keukeninterieur wellicht moeilijker dan kiezen tussen een oven of een vaatwasmachine. Tot een overeenkomst komen met je partner of huisgenoten is dé uitdaging als het over dit soort van interieurkeuzes gaat.  Is jouw keuken aan een make-over toe en heb je nood aan professioneel  kleuradvies? Laat je dan inspireren door deze trends!

1.     Fel accentkleurtje

De een beschikt over een volledig zwarte garderobe met hoogstens hier en daar een wit kledingstuk ertussen. De ander trekt liever elke dag een vrolijk kleurtje aan. Behoor je tot die laatste categorie, dan heb je wellicht ook graag wat kleur in je interieur. Let wel op dat je niet overdrijft, want kleuren zijn  al gauw ‘too much’ in een interieur – zeker in relatief kleine ruimtes. Hoe je het evenwicht behoudt? Ga voor één accentkleur die je aanbrengt op één oppervlak: de keukenkasten, een muur, de tegelwand, … En kies daarnaast voor neutrale, zachtere kleuren.

2.     ‘Match’ je accessoires

Spelen met kleur geeft elke ruimte in huis een boost, ook de keuken. Kleine injecties van kleur bezorgen je interieur een frisse, speelse toets. Laat de neutrale kleuren – of die ene, felle accentkleur – van je muren, keukenkasten of tegelwand terugkomen in de tafel, de  stoelen of in kleinere accessoires zoals kussens, plaids, placemats, serviesgoed, kruidenpotjes, … Keuze te over! kleuren voor keuken

3.     Ga voor prints

Uiteraard is een keukeninterieur veel meer dan kleuren alleen. Ook met prints kun je je keuken opvrolijken. Hou je van bloemen, streepjes of geometrische motieven? Integreer ze (met mate) in je keuken voor een gezellig en speels, of net een strak en rechtlijnig effect. Tip: ook je spatwand kun je tegenwoordig in een print laten leveren. Dierenprint of retrobloemenprint achter je fornuis? Jij beslist!

4.     Natuurlijke kleuren in je keuken

Hout blijft een klassieker in de keuken. Logisch, want het geeft een instant warme en uitnodigende look aan je kook- en eetplekje . Ga voor donker eikenhout, of kies lichtere houtsoorten als je je  kleine keuken ruimer wil doen lijken. Ook natuurlijke kleuren als wit, crème of beige zorgen voor een ruimtelijk gevoel.

5.     Klassiek zwart en wit

Het blijven klassiekers, zowel in de mode als in je keukeninterieur: met zwart en wit zit je altijd goed. Tegels in een dambordpatroon: perfect voor de klassieke keuken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *