Koffiehoek in de keuken: een must voor levensgenieters
koffiehoek keuken

Koffiehoek in de keuken: een must voor levensgenieters

Als je met het verkeerde been uit bed bent gestapt, biedt een heerlijke tas koffie soelaas. In je eigen koffiehoekje vind je makkelijk alle ingrediënten terug voor een rustgevend koffiemoment – alleen of met je geliefden. Richt je koffiehoek leuk in en genieten maar!

De perfecte tas koffie

Iedereen heeft een ander idee van de perfecte tas koffie. Er komt meer bij kijken dan de juiste bonen of het type koffieapparaat. Een laagje melkschuim, een bepaalde soort suiker, een grappige mok of een stijlvol kopje, … Wat maakt jouw koffie helemaal áf? In de koffiehoek verzamel je alle spullen die je nodig hebt om jouw perfecte bakje troost te bereiden. En natuurlijk is er ook een plekje voor verschillende theesoorten en alles wat je nodig hebt om heerlijke warme chocolademelk te maken. Je weet maar nooit met welk drankje je gasten zich willen verwarmen, toch? Oh, en vergeet de koekjes niet!

Een koffiehoek op wieltjes

Geen plaats op het aanrecht om een koffiehoek in te richten? Geen probleem! Meer dan een trolley op wieltjes heb je eigenlijk niet nodig. Kies een exemplaar dat mooi past bij de rest van je keuken: een vintage gouden keukentrolley of een wit houten karretje, bijvoorbeeld – aan jou de keuze. Handig ook, zo’n verplaatsbare koffiehoek als je beslist hebt om je keuken opnieuw in te richten.

Richt de koffiehoek in de keuken leuk in

Waarom zou je van je koffiehoek geen stijlvol plekje maken? Decoreer de ruimte met originele en persoonlijke accessoires. Plaats bijvoorbeeld een krijtbord of retro letterbord tegen de muur en schrijf er een toffe koffiequote of een boodschap aan je huisgenoten op. Een koperen koekjestrommel, glazen bokaal voor koffiebonen of -pads, een leuke suikerpot, … Allemaal sfeerscheppers! Maar welke accessoires je ook kiest: zorg ervoor dat ze mooi binnen de stijl van je keuken passen. Wordt je koffiehoekje jouw nieuwe favoriete plek in huis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *