Kunst in de keuken? Waarom niet!
kunst keuken

Kunst in de keuken? Waarom niet!

Kunst geeft je keuken een persoonlijke toets. Het is de beste manier om je eigen stijl en smaak uit te drukken, zonder grondige werken uit te voeren. En als je de kunstwerken beu bent, vervang je ze gewoon door nieuwe! Aan inspiratie alvast geen gebrek …

Prints in overvloed

Prints in je keuken hoeven heus niet schreeuwerig te zijn. Er zijn ook veel subtiele patronen om je keuken het nodige creatieve accent te geven. Op websites als Etsy verkopen kunstenaars hun eigen designs voor een prikje. Die prints kun je dan zelf (laten) afdrukken en in lijsten steken. Hang verschillende prints in dezelfde stijl bij elkaar op voor een speels effect!

Tip: kies prints met tekeningen uit de natuur, zoals een mooie plant, een stuk fruit of een dier. Dat benadrukt het pure karakter van je keuken.

Do it yourself

Kunst duur? Nee hoor! In de tweedehandswinkel vind je vast een tof schilderij voor aan de keukenmuur. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon zélf een kunstwerk maken. Weet je niet wat te doen op zondagnamiddag? Leef je helemaal uit met papier en verf. Gebruik zeker zachte kleuren, zodat het eindresultaat niet te chaotisch is. Daarnaast kun je ook enkele artistieke foto’s van je kinderen of van op vakantie in een groot formaat in zwart-wit laten afdrukken en aan de muur hangen. Zo lijkt je keuken wel uit een interieurmagazine te komen én word je instant blij als je je gezellige keuken binnen loopt.

Functionele kunst in de keuken

Kunst in de keuken beperkt zich niet tot de muren. Ook je keukengerei kan artistiek zijn. Denk maar aan handgemaakt porseleinen servies met originele versieringen. Of wat dacht je van een houten snijplank met een cool design erin gebrand? Een onlinezoektocht levert je al snel een hoop kunstige keukenspullen op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *