Landelijke keuken op maat: zo kan de jouwe eruitzien!
landelijke keuken

Landelijke keuken op maat: zo kan de jouwe eruitzien!

landelijke keuken Landelijke keukens blijven populair. En terecht, want de landelijke stijl gaat gegarandeerd nog enkele decennia mee. Je kunt dus een heel leven genieten van jouw cottagekeuken. Van plan om zo’n landelijke keuken op maat van jouw stijlvoorkeuren te bestellen? Laat je inspireren door onze stijltips.

Zachte kleuren, landelijke stijl

Kleuren doen veel voor de look van je keukeninterieur. In een moderne designkeuken kies je misschien eerder voor een opvallende accentkleur of voor stijlvol zwart-wit, terwijl een landelijke keuken doorgaans gebaat is bij zachte, neutrale kleuren. Enkele voorbeelden:
  • Pastelkleuren bezorgen je keuken die unieke, luchtige cottagesfeer. Zo vormen zachtgeel, muntgroen, lila of turkoois de perfecte metgezellen voor de basiskleur wit.
  • Combineer verschillende grijstinten voor een neutrale en tijdloze look.
  • Marinekleuren zijn dé way to go als je in je keuken de sfeer van een buitenhuisje aan zee wil oproepen. Kies dan resoluut voor blauw, rood en wit.

Gaskookplaat in je landelijke keuken

Niets straalt de landelijke sfeer meer uit dan een oerklassiek gasfornuis. Toegegeven, kiezen voor een gaskookplaat [link naar artikels 96] is niet de makkelijkste weg – een inductiekookplaat is veel makkelijker in gebruik en onderhoud. cottage keukenMaar zo’n gasfornuis fungeert dan weer wél als topstuk-en-blikvanger-in-één. Kortom, weeg voor jezelf af wat je het belangrijkst vindt in de keuken: gebruikscomfort of uitstraling.

Keukenkasten met kaderdeurstructuur

Naast de kleuren, bepaalt ook de look van je keukenkasten voor een groot deel de sfeer in je keuken. Wil je een op-en-top landelijke look creëren? Laat de gladde, effen kastfronten dan achterwege en kies voor klassieke kastfronten met kaderdeurstructuur. De massieve kastfronten van Ixina’s Oxford-collectie zijn verkrijgbaar in een zijdegrijze gelakte uitvoering en stralen tegelijk charme en tijdloosheid uit. In niets te vergelijken met de gedateerde look van de klassieke eiken keukens ‘uit de tijd van toen’! Tip: ook keukenfrontjes met verticale groeffrezing doorbreken de moderne, strakke look op een stijlvolle manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *