Enkele tips voor een gezellige picknick
picknick

Picknick tips

Niets zo gezellig dan een picknick met de hele familie of met vrienden op een heerlijk plekje in  de zon. Vul dus snel de picknickmand en trek erop uit.
Hierbij enkele tips:


Wat zit er in de pickinickmand?

- Aangezien een picknick meestal doorgaat in de lente/ zomer, voorzie je dus best producten die minder snel bederven zoals brood, mager beleg en harde kazen.  Zorg ervoor dat je wel zoveel mogelijk etenswaren in de koelbox kan bewaren.

- Denk er ook aan dat een picknick vaak doorgaat op de grond en dat je dus ‘makkelijke’ dingen zoals belegde broodjes, slaatjes of hapklare gerechten meeneemt.

- Graag een dessertje? Vers fruit is altijd een goed idee, het is niet alleen lekker maar ook voedzaam. Je schilt of snijdt deze best wel ter plaatse om geen smaak of vitaminen te verliezen. Liever een ander dessertje? Denk dan aan een lekker zelfgebakken muffins of cupcakes! Vermijd wel heel zoete of plakkerige etenswaren want deze trekken bijen en wespen aan.

- Voorzie ook voldoende drank, zeker bij warm weer. Een leuk idee is ‘infused water’ of water met een smaakje. Doe gekoeld water in een fles en doe er fruit en verse kruiden bij. Deze laat je minstens een half uur in de koelkast om zijn lekkere smaken af te geven.

Nog enkele tips

Zorg voor een voorgekoelde koelbox die goed sluit, zo bewaar je de voedingswaren langer. Steek deze ook maar pas voor vertrek in de koelbox.

-  Vergeet het picknickkleed (of grote handdoeken, lakens), de borden, het bestek, de bekers/ glazen en eventueel een keukenmes en snijplank voor het vers fruit niet.

- Ook handig: servetten en een vuilniszak

- Verder ook: zonnecrème en eventueel een parasol

-  En: goed weer!

Geniet vooral van de picknick!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *