Welke keukenstijl past bij jou? Doe de test - Ixina
keukenstijl

Welke keukenstijl past bij jou? Doe de test

keukenstijl Ben je een romantisch type of hou je van design? Je persoonlijke smaak is sterk terug te vinden in je woning, en dus ook in je keuken. Maar een keukenstijl kiezen is geen sinecure. Kies je voor landelijk, strak, minimalistisch of industrieel? Ga in de eerste plaats voor een keuken waar jij je goed in voelt en die past bij jouw levensstijl. Wij maken je wegwijs.

De landelijke keuken

Opgeknapte boerderijtjes hebben vaak een keuken die romantiek en landelijkheid uitstraalt. Ze ademen gezelligheid uit door de combinatie van verschillende materialen zoals hout en natuursteen. Kenmerkend voor een landelijke keuken zijn de open schappen. Alles wat je in huis hebt mag gezien worden, potten en pannen hoeven niet in kastjes weggestoken te worden. Maar qua comfort moet deze keuken zeker niet onderdoen voor andere stijlen. Heel vaak staat een modern kookfornuis centraal. De cottage keuken leunt sterk aan tegen de landelijke keuken en roepen ook een sfeer op van pretentieloosheid: een ultiem vakantiegevoel. Ze verschillen van de landelijke keuken door het gebruik van kleuraccenten en zeer oude materialen. Wat niet wegneemt dat een landelijke keuken best uitgerust kan zijn met de modernste toestellen.

De designkeuken

In de designkeuken is er veel aandacht voor comfort en de allernieuwste technologische snufjes. Niets wordt aan het toeval over gelaten en alle toestellen zijn perfect op elkaar zijn afgestemd. Alles is strak in een en dezelfde stijl. Deze keuken ademt luxe uit, maar ook duurzaamheid. Bovendien zijn de keukentoestellen van hoge kwaliteit.

De industriële keuken

De betonlook deed een paar jaar geleden zijn intrede in de woonkamer, maar verschuift nu ook naar de keuken. Keukens zijn niet langer afgesloten ruimtes, maar echte leefruimtes. De interieurstijl komt ook in de keuken terug. Zo zijn fronten in betonlook zeer in trek. Voorbeeld hiervan is het Clara 5-model van IXINA.Door het gebruik van materialen zoals beton en/of staal, heeft de industriële keuken veeleer een ‘koude’ uitstraling. Decoratie wordt zeer beperkt gehouden. Als contrast wordt heel vaak met hout gewerkt. Een massief houten werkblad komt hier volledig tot z’n recht. De keuken is het kloppende hart van je woning. Je levensstijl en praktische wensen moeten hand in hand gaan. Dat klinkt logisch en makkelijk, maar dat is het allerminst. IXINA ontwierp speciaal voor dit probleem een zeer handige tool: Kitchen Profile. Door enkel vragen te beantwoorden (lifestyle en praktische) heb je in een paar klikken al een eerste ontwerp van de keuken die bij jou past. Met dit ontwerp kunnen onze adviseurs je verder helpen tot een definitieve uitwerking. Maak gerust een afspraak  voor advies op maat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *