Vooruitblik op de keukentrends voor 2018
keukentrends 2018

Welke keukentrends heeft 2018 in petto? Een vooruitblik!

Het keukenlandschap ziet er elk jaar weer een stukje anders uit. Trends verdwijnen en maken plaats voor nieuwe interieurelementen. Wil je zeker zijn dat je nieuwe keuken volgend jaar helemaal mee zal zijn met de laatste mode? Werp hier alvast een blik in de toekomst. Dit worden de keukentrends van 2018!

Jungle fever: een natuurlijke keukentrend

In 2018 nemen natuurlijke elementen in keukens de bovenhand. Daarmee bedoelen we uiteraard een hele hoop planten en bloemen, maar ook het gebruik van véél hout – en dan liefst zo ruig mogelijk. Zo creëer je een soort junglesfeertje in je keuken, wat mooi combineert met industriële materialen als staal en beton. Tip: breng gerust wat groen in je keuken met een heleboel verse kruidenplantjes. Zo pluk je er twee keer de vruchten van!

Geometrie is in

Geometrische vormen zijn terug van weggeweest. Strakke lijnen, contrasterende kleurvlakken, veel verschillende patronen, … Het zijn geen uitzonderingen in de keuken van morgen. Decoreer je keuken gerust met een strakke klok of een vierkante bloempot, maar durf geometrische vormen ook te integreren in je keukenontwerp.

Dé keukenkleur van 2018? Zwart!

Wit voerde de voorbije jaren de boventoon in de meeste keukens, maar in 2018 is zwart aan de beurt als trendkleur. Een zwarte keuken schrikt je misschien af – we willen toch allemaal een lichte en ruime keuken? – maar als je de kleur juist gebruikt, blijft je keuken ruim aanvoelen,. Combineer bijvoorbeeld matte, zwarte keukenkastjes met lichte muren, of een witte keuken met zwarte keukenkranen en dito accessoires.

Marmer en beton

Industriële materialen zijn al een tijdje in de mode, en dat zal ook in 2018 het geval zijn. Zo kun je met beton en staal de bal nooit misslaan. Wél wordt de industriële keukentrend in 2018 in een eleganter jasje gestoken. Stoere materialen worden gecombineerd met zachtere elementen, zoals natuursteen. Een marmeren werkblad, keukentafel of spatwand? Gewoon doen!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *