landingpage-composiet

Werkblad in composiet

U zoekt een stenen werkblad met een natuurlijke uitstraling maar zonder de nadelen van natuursteen? Dan kan composiet van Silestone®  wel heel interessant zijn. Een werkblad in composiet is kras- en vlekbestendig, maar ook makkelijk in onderhoud, heel belangrijk in een keuken waar het werkblad toch wel het meeste gebruikt wordt. En uiteraard moet het mooi zijn, het werkblad is immers dé blikvanger van een nieuwe keuken. Een Silestone® werkblad combineert deze eigenschappen en zorgt mee voor uw droomkeuken.

Wat is composiet?

Composiet bestaat uit een samenstelling van verschillende materialen. Silestone® composieten werkbladen bestaan voor meer dan 90 procent uit natuurlijk kwarts. Kwarts is naast diamant, een van de hardste mineralen die moeder natuur heeft voortgebracht. Aan het kwarts wordt een mix van hars- en kleurstoffen toegevoegd en eventueel aangevuld met stukjes glas of spiegel om een nog mooier effect te creëren. Hierdoor heeft Silestone® de hardheid en kristalachtige uitstraling van kwarts en beschikt het over eigenschappen die andere materialen overtreffen.
 

Kleuren en afwerkingen

Composieten werkbladen van Silestone® zijn verkrijgbaar in meer dan 60 unieke kleuren en in drie afwerkingen:

 • Gepolijst: een klassieke afwerking met een unieke glans, die de schoonheid van de verschillende kleuren uitlicht en onderstreept.
 • Suede: heeft als voornaamste eigenschap een ultra matte afwerking. Het werkblad verkrijgt hiermee een zachte oppervlaktestructuur met een luxueus gevoel.
 • Volcano: het bijzondere aan deze afwerking is de rustieke, ruwe structuur die tegelijk een zachte afwerking geeft.

Waar natuursteen afhankelijk is van de kleuren die de natuur voortbrengt, is Silestone® ook verkrijgbaar in niet-natuurlijke kleuren. Hierdoor kunnen kleurige accenten en statements in bijvoorbeeld hip roze, trendy lime groen of vlammend rood gezet worden.

 composiet-afwerking composiet-afwerking2

Eigenschappen en onderhoud van werkblad in composiet

Deze volgende eigenschappen maken van Silestone® een zeer hygiënisch materiaal dat uitermate geschikt is voor keukentoepassingen zoals keukenwerkbladen en badkamerbekledingen maar ook als achterwand en als vloertegel voor een harmonieus resultaat.

 • Krasbestendig
  Normaal gebruik van bijvoorbeeld messen en scharen heeft geen enkele invloed op het composieten werkblad. Toch raden we het gebruik van een snijplank en onderzetter aan, om het werkblad als nieuw te houden. 
 • Vlekbestendig
  Een composieten werkblad van Silestone® is niet poreus, hierdoor weerstaat het werkblad de dagelijkse knoeipartijen zonder dat hier speciaal onderhoud voor nodig is.
 • Onderhoudsvriendelijk
  Omdat het werkblad in composiet vrijwel niet-poreus is, is het aanbrengen van een impregneermiddel overbodig en volstaat schoonmaken met een warm sopje om het werkblad, jaar in jaar uit, prachtig te houden.
 • Luxe uitstraling
  Een Silestone® werkblad in composiet geeft de diepte van kwarts weer en biedt een luxe en schitterende uitstraling.

Heeft u graag meer informatie omtrent de beschikbare kleuren en prijzen? Of wilt u graag vergelijken met andere materialen zoals graniet, keramiek of laminaat? Maak vrijblijvend een afspraak in een IXINA winkel naar keuze.

 

Zoek een winkel in uw buurt Maak een afspraak