Werkblad in Dekton ® | IXINA Keukens
Werkblad in Dekton

Werkblad in Dekton®

Op zoek naar een bijzonder werkblad? Dan is Dekton® misschien wel iets voor u.
Dekton® by Cosentino is een nieuw en ultracompact oppervlak, dat door zijn eigenschappen en kwaliteiten zeer geschikt is voor de toepassing in de keuken.

Wat is Dekton precies?

Dekton® by Cosentinois een gloednieuw oppervlaktemateriaal in een nieuwe productcategorie: ultracompacte oppervlakken. Het is geen steen, geen composiet en geen keramiek maar een nieuw soort materiaal met vooruitstrevende eigenschappen voor binnen- en buitentoepassingen.

Het productieproces van Dekton® is in principe een versnelde versie van de vorming van natuursteen zoals dit in de natuur geschied. Maar waar Moeder Aarde duizenden jaren voor nodig heeft, doet Cosentino in zo’n vier uur. Net zoals in de natuur komt Dekton® onder hoge temperaturen en extreme druk tot stand. De grondstoffen zijn anorganisch, bijvoorbeeld mineralen, en het productieproces bestaat uit een mix van grondstoffen en technieken die gebruikt worden om glas, materialen in porselein en kwartsoppervlakken te maken.

Centraal staat de geavanceerde PST-technologie (Particle Sintering Technology), die ‘sintert’ de minerale deeltjes zodat ze samensmelten en hun interne structuur verandert. Op die manier ontstaat een nieuwe massa die onder hoge temperaturen en extreme druk ultracompact wordt gemaakt. Het resultaat: een oppervlak dat kras,- vlek,- én hittebestendig is: Dekton®.

Eigenschappen & onderhoud van werkblad in Dekton®


Zoals uit het filmpje blijkt, kunnen we onderstaande eigenschappen meegeven aan een werkblad in Dekton®:

• Goede vuur- en hittebestendigheid

• Brandwerend materiaal

• Hoge krasbestendigheid

• Hoge UV-bestendigheid

• Lage waterabsorptie

• Zeer goede kleurstabiliteit

• Zeer goede dimensionale stabiliteit

• Hoge slijtvastheid

• Hoge vlekbestendigheid

Deze vooruitstrevende eigenschappen maken van Dekton een product dat zeer onderhoudsvriendelijk is
Eenvoudige reiniging
 met een sopje en een doekje volstaat om het werkblad mooi te houden.

Kleuren & afwerkingen

Het Dekton®-programma is beschikbaar in verschillende afwerkingen ondergebracht in drie collecties: de Solid Collection, Natural Collection en Tech Collection. Deze drie collecties beantwoorden perfect aan de natuurlijke kenmerken van het materiaal. Egale kleuren, natuursteen, leisteen, cement, houtstructuur en cortenstaal zijn enkele van de mogelijke kleuren en afwerkingen van Dekton®.

Afmetingen

Dankzij het grote formaat van Dekton® (320 x 144cm) zijn de ontwerpmogelijkheden eindeloos.
Dekton® is verkrijgbaar in 3 diktes: 0,8 cm, 1,2 cm en 2 cm.

 werkblad dekton Afwerking werkblad in Dekton   


Heeft u graag meer informatie omtrent de beschikbare kleuren en prijzen? Of wilt u graag vergelijken met andere materialen zoals composiet, keramiek of laminaat?
Maak vrijblijvend een afspraak in een IXINA winkel naar keuze.

Zoek een winkel in uw buurt Maak een afspraak