Wij houden van keukens. En ook van de natuur | IXINA keukens
zero-impact-header-nl

Wij houden van keukens. En van de natuur.

Samen met de NGO Kiem des levens plant IXINA 18 bomen voor elke verkochte keuken. Zo compenseren we de voetafdruk van onze keukens.

18 bomen nemen namelijk de gemiddelde hoeveelheid CO2 op die geproduceerd wordt bij het maken, leveren en plaatsen van 1 keuken*.
* berekening gemaakt op basis van de uitstoot van een IXINA standaard keuken (exclusief gebruik). Bekijk het volledige rapport.


carbon-neutral

Onze communicatie verantwoordelijke, Frédéric Berghmans trok naar Madagascar om de boomplantages te gaan bekijken.
Benieuwd naar zijn avontuur? Bekijk dan hier zijn reisverslag.

Zero impact infographic

Wil je ook jouw ecologische voetafdruk kennen? Bereken hem hiergraine-de-vie

IXINA is eco-partner van de nonprofitorganisatie Kiem des Levens. Een organisatie met als doel onze ecologische voetafdruk te verminderen door nieuwe bossen aan te planten in ontwikkelingslanden. 1 boom geplant in Madagascar compenseert elke jaar 10 kg CO2. www.grainedevie.org


zero-impact
Over uw keuken is nagedacht,
over uw planeet ook.


Onze andere engagementen:

IXINA denkt aan onze planeet door doordacht en duurzaam om te springen met materialen. In onze winkels, maar even goed in de keuze van elektrische toestellen. Of in de keuze van partners die óók de natuur respecteren. Uiteraard zonder aan comfort, kwaliteit of efficiëntie in te boeten.

Ook onze leveranciers respecteren de natuur
  • Het grootste deel van onze keukens draagt het PEFC-label*: de houten materialen die we gebruiken komen uit duurzaam beheerde bossen en gecontroleerde bronnen.
  • De drukkers van de catalogus en onze folders beschikken over het dubbele PEFC-FSC-label**. Ook het papier draagt het PEFC-label*.
Ecologische verkooppunten
  • Wij gebruiken zoveel mogelijk recycleerbare bouwmaterialen voor onze showrooms: die produceren geen afval en dragen bij tot een vermindering van het warmteverlies.
  • Wij doen mee met Recupel en recycleren gebruikte elektrotoestellen. Zo vermijden we overtollig afval.

pefc
  • * Het PEFC-label werd gelanceerd door de Europese boseigenaars als aanvulling op het FSC label, dat niet voldoende aangepast is aan de configuratie van het Europese bos.Programme for the Endorsement of Forest Certification
  • ** Het FSC-label wordt toegekend door de Forest Stewardship Council (Raad voor verantwoord bosbeheer), die in 1993 na de Conferentie van Rio werd opgericht door de vertegenwoordigers van de bosindustrie en lokale organisaties uit 25 landen. Forest Stewardship Council
  • * Al de keukens van de gamma’s Style en Infini zijn PEFC, alsook de modellen CEDRA, VITA, LILIOS en ROMA in het Easy gamma