Activiteiten voor kinderen
November 2023

Speculaas maken als een sterrenkok

Het recept vanspeculaas !

voorbereiding

  • Temps de préparation
    45 min.
  • Difficulté
    Eenvoudig
  • Temps de cuisson
    15 min.

Ingrédients : 6 pers.

  • 250 gr. bloem
  • 125 gr. bruine suiker
  • 100 gr. zachte halfzoute boter
  • 25 gr. geschaafde amandelen
  • 1 ei
  • 1 theelepel van 4 kruiden
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 zakje gedroogde bakkersgist of bakpoeder
  • Een paar amandelen

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de bloem, bruine suiker, kaneel, 4 kruiden, gedroogde bakkersgist of bakpoeder.
  3. Smelt de boter en voeg deze toe aan het mengsel. Voeg het ei toe en meng. Het deeg moet compact worden, dus aarzel niet om het met de hand te bewerken.
  4. Zet 30 minuten in de koelkast.
  5. Rol het deeg met de hand grof uit, ongeveer 1 cm dik, en snijd er speculaasjes uit. Leg ze op een bakplaat en voeg de geschaafde amandelen toe.
  6. Bak op 180°C gedurende 10 tot 15 minuten.

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.