Badkamer op maat? Zo richt je ze in

Badkamer op maat? Zo richt je ze in

 

Als je een badkamer op maat wil ontwerpen, moet ergonomie voorop staan om een harmonieuze, functionele en esthetische ruimte te creëren. Hou rekening met de volgende belangrijke elementen tijdens het ontwerp van je badkamer op maat.

Basisprincipes voor de inrichting van een badkamer

De inrichting van je badkamer wordt in de eerste plaats natuurlijk bepaald door de beschikbare ruimte. Voorzie voldoende opbergruimte voor handdoeken, toiletartikelen of schoonheidsaccessoires. Slimme opbergruimtes garanderen een mooie en goed georganiseerde badkamer.

Ga jij voor een trendy, klassiek of Scandinavisch design van je badkamer? Welke look je ook verkiest, je selecteert best materialen en kleuren die passen bij jouw persoonlijke stijl.

Bij ixina geloven we in volledige personalisatie, of het nu gaat om jouw keuken, eetkamer of badkamer. Je hebt twee opties om je badkamer op maat in te richten:

Een klassieke set met wastafelmeubel en opbergkolom

Als je de voorkeur geeft aan een klassieke aanpak, bieden we een basisset aan met een elegant wastafelmeubel en een opbergkolom. Deze set vormt een praktische oplossing om de ruimte in je badkamer te optimaliseren, terwijl het toch een echte uitstraling heeft. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een wastafelmeubel met houten afwerkingen voor een vleugje natuurlijke warmte, gecombineerd met een bijpassende opbergkolom om je toiletartikelen binnen handbereik te houden.

Een op maat gemaakte badkamer verwezenlijken

Verkies je een persoonlijkere aanpak? Dan creëren we op maat gemaakte badkamermeubels die voldoen aan al jouw specifieke behoeften. Met bijvoorbeeld een volledig ingerichte muur om de opbergruimte te maximaliseren, ontworpen volgens jouw voorkeuren.

We maken ook unieke badkamers, met wastafelmeubels die boven geïntegreerde opbergkasten zweven, open planken om jouw favoriete producten tentoon te stellen, en zelfs een op maat gemaakte spiegel die perfect in de ruimte past. Deze optie biedt je totale vrijheid om elk aspect van je badkamer te personaliseren, tot in de kleinste afwerkingsdetails.

Perfecte ergonomie voor jouw badkame

Bij ixina houden we rekening met essentiële ergonomische parameters om je een aangename dagelijkse ervaring te bieden in jouw op maat gemaakte badkamer.

De hoogte van je badkamermeubels

Een van de belangrijke overwegingen bij het inrichten van je badkamer is de hoogte van de meubels, vooral van de meubels onder de wastafels. Steeds meer mensen kiezen voor wastafels die hoger zijn dan de traditionele ingebouwde wastafels. Om optimaal comfort te garanderen, wordt aanbevolen om het meubel onder de wastafel op ongeveer 80 cm van de grond te plaatsen. Dat maakt het mogelijk om de hoogte aan te passen aan de wastafel en gemakkelijk toegang te hebben tot het water.

Als je een badkamer voor kinderen plant, hou je best rekening met hun huidige en toekomstige lengte. De hoogte van badkamermeubels moet tussen 65 en 70 cm liggen voor comfortabel en veilig gebruik door de kleintjes.

Praktische opbergkolommen

Opbergkolommen zijn momenteel de heersende trend in badkamers. Deze meubels zijn niet alleen esthetisch, maar ook zeer praktisch om de opslagcapaciteit te vergroten, vooral in kleine ruimtes. Onderschat het belang van een goede bevestiging en plaatsing niet!

Voor een esthetisch harmonieus resultaat moet de bovenrand van de opbergkolom uitgelijnd zijn met de bovenrand van de spiegel of de badkamerkast. Deze configuratie creëert een visuele lijn die het visueel comfort van de ruimte verbetert.

Voor een optimale gebruikerservaring is het tot slot belangrijk te benadrukken dat de ergonomie van je badkamer zich niet beperkt tot de materialen en het ontwerp van de meubels, maar ook hun plaatsing omvat.

Een goed doordachte make-upruimte

Als je een make-upruimte in jouw badkamer overweegt, kan een doorlopend werkblad aanzienlijk comfort toevoegen aan jouw make-upritueel.

- Zorg voor een correcte bevestiging bij de plaatsing van een spiegel voor make-up of scheren. Het midden van de spiegel moet zich op een hoogte tussen 1,30 en 1,50 m van de grond bevinden, afhankelijk van je lengte.

- De afstand tussen de wastafelmeubels en de spiegels is ook cruciaal voor dagelijks gebruik, en om niet voortdurend last te hebben van condens! Houd een afstand van ongeveer 20 cm tussen de bovenkant van je wastafel en de onderkant van de spiegel.

- Vergeet niet rekening te houden met de grootte van je kraanwerk: kies je voor een kraan die groter is dan 28 cm, dan plaats je de spiegel hoger om niet gehinderd te worden door de reflectie van je kraan.

Tot slot, een vaak verwaarloosd maar belangrijk element: voorzie ruimte voor een wasmand. Zo voorkom je dat er vuile was in je badkamer rondslingert, wat bijdraagt tot orde, hygiëne en een algemeen gevoel van welbehagen in je badkamer.

Onze gepersonaliseerde begeleiding

Bij ixina begint alles met een eerste ontmoeting, waarbij we aandachtig luisteren naar jouw behoeften en voorkeuren. Samen met jou plant een team van ontwerpers elk detail van je project, rekening houdend met jouw wensen en budget. Ontdek ook onze begeleiding bij het op maat inrichten van je woonkamer en eetkamer.

We blijven aan je zijde

 

Ontwerpers die zijn opgeleid om je te begeleiden

 

 

Meubels van Duitse kwaliteit met 10 jaar garantie

 

 

Een netwerk van gekwalificeerde plaatsers

 

 

 

Financieringsoplossingen op maat van je behoeften