Je eetkamer op maat inrichten? Dat doe je zo!

Je eetkamer op maat inrichten? Dat doe je zo!

 

Heb je zin om je eetkamer op maat in te richten? Ontdek hoe je de eetkamer van je dromen kan verwezenlijken aan de hand van de drie gouden regels van interieurinrichting: je beschikbare ruimte, je decoratievoorkeuren en de harmonie met de andere kamers in huis!

Basisprincipes voor de inrichting van een eetkamer

Of je nu een aparte ruimte hebt voor je eetkamer of een eethoek wilt inrichten in je woonkamer, de beschikbare ruimte is een cruciale factor om rekening mee te houden.

Rekening houden met de beschikbare ruimte

Als je kiest voor een aparte eetkamer, begin dan met het nauwkeurig opmeten van de afmetingen om te bepalen welke meubels het beste passen. Wil je liever een eethoek in je woonkamer, zorg er dan voor dat je deze ruimte goed afbakent met een soepele overgang tussen de twee zones. Wat je ook kiest, je meubels moeten een dubbele functie vervullen: je interieur verfraaien en je opbergruimte optimaliseren. Met onze op maat gemaakte eetkamermeubels kan je verschillende configuraties vormen. We raden je aan dit te bespreken met ons ontwerpersteam. Zij kunnen je advies verlenen op basis van je behoeften en levensstijl.

Materialen & kleuren: een persoonlijke keuze

Een van de grote voordelen van ixina voor de inrichting van je op maat gemaakte eetkamer is de vergaande personalisatie: je kan kiezen uit een ruime waaier aan materialen en kleuren die passen bij je stijl en de inrichting van al je leefruimtes. Kies bijvoorbeeld voor afwerkingen die overeenkomen met die van je keuken, voor een elegante stijlherhaling en perfecte harmonie tussen de verschillende ruimtes.

Belangrijke afmetingen voor de ergonomie van je eetkamer

Ergonomie speelt een essentiële rol in het ontwerp van een op maat gemaakte eetkamer. Let met name op de hoogte van de meubels om een comfortabele en functionele ruimte te creëren. Zo moet een laag buffet tussen de 80 en 100 cm meten voor handige toegang tot keukengerei, terwijl een dressoir 180 cm hoog kan zijn, wat een royale opbergruimte biedt. Ook de ruimte tussen de meubels is belangrijk.Vermijd je ruimte overvol te zetten. Zo behoud je een vlotte doorstroming en een mooi perspectief voor het oog.

Verder moet de verlichting goed verdeeld zijn, met hanglampen boven de tafel om een warme sfeer te creëren. Voorzie ook voldoende stopcontacten: zo vermijd je rommelige kabels, wat bijdraagt tot een strakke esthetiek. Kies tot slot comfortabele stoelen met een zithoogte van meer dan 45 cm.

Volg deze ergonomische regels voor een op maat gemaakte eetkamer die je persoonlijkheid weerspiegelt en die jou en je gasten langdurig comfort zal bieden.

Ergonomieregels voor de eettafel

Hier zijn enkele belangrijke cijfers om in gedachten te houden voor aangename maaltijden!

 • Elke persoon aan tafel heeft minimaal 35 cm diepte nodig.

 • Zorg voor ongeveer 60 cm ruimte per persoon rond de tafel.

 • Vermenigvuldig het gewenste aantal zitplaatsen met 60 cm om de lengte van de tafel te verkrijgen.

 • Laat voldoende ruimte tussen de tafel en de muren om comfortabel aan en van tafel te kunnen.

 • Voeg 120 cm in lengte en breedte (60 cm per stoel) toe aan elke kant van de tafel.

 • Voorzie minstens 40 cm tussen de zitting en de tafelhoogte.

 • Kies voor een minimale breedte van 70 cm (75 cm voor meer comfort) als je wilt dat twee gasten recht tegenover elkaar zitten.

 • Zorg ervoor dat de tafel een breedte heeft van minstens 90 cm als er één persoon aan het uiteinde zit.

 • Als je twee gasten aan het uiteinde plant, is een breedte van 120 cm nodig.

 

Onze op maat gemaakte eetkamermeubelcreaties

Ons uitgebreide aanbod eetkamermeubels verzekert je van dezelfde kwaliteit en diversiteit als ons assortiment uitgeruste keukens. Stel je een buffet voor dat perfect past bij de stijl van je woon- en keukenruimte.

Al onze creaties zijn ontworpen om aan je specifieke behoeften te voldoen en je persoonlijke stijl te weerspiegelen. Ontdek hieronder een selectie van de aangeboden modellen om je een beter beeld te geven. Bekijk daarna hoe je de verschillende elementen aan kunt passen om ze op alle vlakken te laten aansluiten bij je eigen levensstijl.

Onze begeleiding bij de inrichting van je eetkamer

Bij ixina weten we uit ervaring dat een op maat gemaakte eetkamer inrichten een belangrijke stap is. Dankzij onze persoonlijke begeleiding doorheen het hele proces, ben je zeker van de steun en het advies van een team van ervaren ontwerpers: ze zullen met je samenwerken om je project te concretiseren, met inrichtingsoplossingen waar je misschien niet aan had gedacht.

Van bij het prille begin van je project wordt er in alle transparantie een budget opgesteld op basis van je behoeften en middelen.

Ontdek ook onze begeleiding voor het inrichten van je op maat gemaakte woonkamer en je op maat gemaakte badkamermeubels.

7 goede redenen om je eetkamer samen te stellen met ixina, de specialist in keukens

De goede reputatie van ixina is gestoeld op onze expertise in uitgeruste keukens. Maar deze knowhow strekt zich tegenwoordig natuurlijk ook uit naar het op maat maken van eetkamers. Gewoon omdat je behoeften aan comfort en esthetiek gelijk lopen!

Maar hier zijn nog een paar redenen om ixina te kiezen voor het ontwerpen van je op maat gemaakte eetkamer:

 • Onze eettafels worden tot op de centimeter nauwkeurig ontworpen om perfect in je interieur te passen.

 • De afwerkingen zijn afgestemd op je keuken voor een visuele consistentie.

 • De meubels zijn vervaardigd in Duitsland en worden in de fabriek gemonteerd met dezelfde kwaliteit als onze keukens. Dat garandeert hun duurzaamheid.

 • Het installatie- en bezorgproces is eenvoudig en efficiënt.

 • We bieden slimme opbergoplossingen, zoals aangrenzende buffetten.

 • Ons team van ontwerpers begeleidt je van A tot Z.

We blijven aan je zijde

 

Ontwerpers die zijn opgeleid om je te begeleiden

 

 

Meubels van Duitse kwaliteit met 10 jaar garantie

 

 

Een netwerk van gekwalificeerde plaatsers

 

 

 

Financieringsoplossingen op maat van je behoeften