Keukenstijlen
August 2020

Hoe je natuurlijke materialen in je keuken verwerkt

Welke stijl je in je keuken ook integreert (modern, landelijk, cottage, industrieel, …), natuurlijke materialen passen overal bij én geven je keuken een zachtere uitstraling. Denk maar aan de natuurlijke warmte van hout of de elegantie van een donkere natuursteen. Maar op welke manieren kun je die gegeerde natuurlijke materialen dan precies in je keukeninrichting verwerken? Enkele inspirerende suggesties!

Combi van strak en zacht

Keukentoestellen zoals een oven zijn doorgaans zwart of inox, maar ze zijn tegenwoordig ook verkrijgbaar in het wit. Witte keukentoestellen passen bij een koele, strakke stijl. Als je een warmere uitstraling verkiest, dan zijn houten accenten de oplossing. Met hout creëer je een gezellige warmte in huis. Lichthouten kastdeuren vormen bijvoorbeeld een mooi contrast met het wit van je toestellen. Bovendien baden ze in die typische Scandinavische sfeer, die koele materialen afwisselt met neutrale kleuren zoals wit en de natuurlijke warmte van (licht) hout.

Tip: Keukentoestellen zoals een broodrooster of keukenrobot zijn vaak donker, maar ze zijn ook verkrijgbaar in pastelkleuren.

Natuurlijke materialen voor het werkblad in je keuken

Een andere manier om natuurlijk materiaal in je keuken te verwerken, ontvouwt zich in de keuze voor het werkblad. Kies je voor een werkblad in natuursteen, zoals graniet? Dan kies je voor duurzaamheid en elegantie. Bang dat zo’n massief stenen werkblad te ‘koud’ overkomt? Laat het dan overgaan in een houten bijzettafel. Zo hoef je niet aan het stenen werkblad te eten en kun je genieten van de charmes van een houten tafel. Nog enkele leuke designstoelen aan je tafel en je bent klaar om in stijl te ontbijten, lunchen én dineren!

Natuurlijke materialen zijn tijdloos

Het grote voordeel van natuurlijke materialen zoals (massief) hout en natuursteen in je keuken? Ze verlenen je interieur een tijdloze klasse. Natuurlijke materialen zijn duurzaam, wat betekent dat ze lang meegaan en mooi blijven – mits regelmatig onderhoud. Bovendien zijn ze niet trendgebonden. Een houten keukenkast of een granieten werkblad zal er niet snel gedateerd uitzien. Wil je je keuken toch hip en trendy inrichten? Dat kan ook op andere manieren. Door één muur in een accentkleur te schilderen, bijvoorbeeld – want overschilderen kun je later nog altijd. Of door eigentijdseaccessoires te voorzien, zoals kussens met retroprint of een vintage espressoapparaat.

Wil je advies op maat over de laatste interieurtrends? Neem dan contact op met onze raadgevers!

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.