keuken kleur
Gepubliceerd op 17 February 2021
Bijgewerkt op 17 February 2021

Waarom geen bordeaux als kleur in je keuken?

Welke invloed kan bordeaux hebben op je dagen?

Bordeaux is een roodtint. Rood geeft energie en stimuleert de geest, en kan je eetlust zelfs aanwakkeren, zo leert ons de chromotherapie. Redenen genoeg dus om bordeaux een plek te geven in je keuken. Deze kleur zou de ervaren warmte zelfs met een paar graden verhogen! Op decoratief vlak geeft bordeaux – net als zijn nuances bourgogne, roest of granaat – een ruimte een originele en waardige toets. Ideaal dus voor een keuken die je als een echte leefruimte wil gebruiken, aangezien deze tint de gezellige en warme sfeer versterkt.

 

 

Hoe voeg je bordeauxrood toe aan je keuken?

Je kan dit doen met enkele decoratieve elementen of door je elektrotoestellen in een bordeauxrode retrostijl te kiezen. Bij de merken Smeg en KitchenAid vind je op dit vlak vast je geluk.
Wil je bordeauxrood meer prominent aanwezig in je keuken, dan kan je ook kiezen voor meubels met granaatkleurige fronten. Die vind je in de collecties Velvet, Bahia en Orna.
Tot slot kan je ook één of meerdere muren bordeaux verven. Of wat dacht je van bordeaux behangpapier? Naast kleur, kan behangpapier je keuken ook een bepaalde stijl en persoonlijkheid geven. Iets om over na te denken …

 

 

Bij welke andere kleuren past het bordeaux van je keuken?

Nogmaals, alles hangt af van de sfeer die je wil creëren. Voor een warme sfeer zal een werkblad in hout of natuursteen een mooi effect geven. Wil je liever een meer moderne en hedendaagse stijl? Dan is een zwart werkblad in kwarts of keramiek een uitstekende keuze.

Zwart is trouwens ook een goede optie voor de handvatten van je meubels. Tenzij je kiest voor de inox afwerking in overeenstemming met je elektrotoestellen, of voor wit voor een strakke uitstraling.

 

 

 

 

 

 

 

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.