
Pladijs met venkel en bouillonaardappel
Voorbereiding van de pladijs filets
voorbereiding
- 25 min.
- Gemiddeld
- 20 min.
Ingrédients : 4 pers.
- pp 2 dubbele pladijs filets
- Mosterd
- 70 gr versnipperde sjalot
- 250 gr panko
- 50 gr witte wijn
- Olijfolie
Instructies
- Kruid de dubbele filets aan de binnenkant met peper en zou en plaats ze op elkaar.
- Bak kort de vel kant aan in een hete pan en leg op een in geoliede bakplaat.
- Smeer de bovenkant in met mosterd En beleg met het paneermeel.
- Bak af op 180 gr gedurende +/- 10 min.
- Stoof de sjalot aan in maïsolie (niet laten bruinen), voeg witte wijn toe en.
- Laat uitdampen, voeg de sjalot bij de panko en meng goed en voeg de olijfolie toe.
- Afkruiden met peper zout.
Bouillonaardappel
voorbereiding
- 20 min.
- Gemiddeld
- 10 min.
Ingrédients : 4 pers.
- 500 gr geschilde gesneden aardappel
- 500 gr kippenfond
- 250 gr ongezouten hoeveboter
Instructies
- Alles samen koken, gedurende +/- 10 minuten (tot aardappelen zacht zijn).
- Giet af en behoud de jus! ,plet de aardappelen met de stamper werk af met kookvocht en beurre noisette kruiden met zout.
Beurre noisette
voorbereiding
- 10 min.
- Gemiddeld
- 5 min.
Ingrédients : 4 pers.
- 250 gr ongezouten hoeveboter
Instructies
- Smelten en opkoken en laten bruisen tot goudbruin, laat afkoelen, afgieten in andere pot en bezinksel weggooien.
Venkel
voorbereiding
- 10 min.
- Gemiddeld
- 15 min.
Ingrédients : 4 pers.
- 3 st mini venkel
- Venkelzaad
- Korianderzaad
- Citroen
- 1 stuk venkel
Instructies
- Aanbakken in olijfolie langs beide zijden.
- Op bakplaten leggen met olijfolie , koriander zaad, venkel zaad, peper en zout.
- 120 °C COMBI 50% vocht.
- 30 minuten afwerken met citroensap en citroenrasp.
- Snij de venkel in fijne reepjes en werk af met olijfolie peper zout en citroensap.

Aanbiedingen om vante dromen
Ideaal om ja te zeggen aan jouw keukendroom! Wacht niet langer en geniet van onze verjaardagsaanbiedingen!
Je découvre