Pladijs met venkel en bouillonaardappel

Voorbereiding van de pladijs filets

voorbereiding

  • Temps de préparation
    25 min.
  • Difficulté
    Gemiddeld
  • Temps de cuisson
    20 min.

Ingrédients : 4 pers.

  • pp 2 dubbele pladijs filets
  • Mosterd
  • 70 gr versnipperde sjalot
  • 250 gr panko
  • 50 gr witte wijn
  • Olijfolie

Instructies

  1. Kruid de dubbele filets aan de binnenkant met peper en zou en plaats ze op elkaar.
  2. Bak kort de vel kant aan in een hete pan en leg op een in geoliede bakplaat.
  3. Smeer de bovenkant in met mosterd En beleg met het paneermeel.
  4. Bak af op 180 gr gedurende +/- 10 min.
  5. Stoof de sjalot aan in maïsolie (niet laten bruinen), voeg witte wijn toe en.
  6. Laat uitdampen, voeg de sjalot bij de panko en meng goed en voeg de olijfolie toe.
  7. Afkruiden met peper zout.

Bouillonaardappel

voorbereiding

  • Temps de préparation
    20 min.
  • Difficulté
    Gemiddeld
  • Temps de cuisson
    10 min.

Ingrédients : 4 pers.

  • 500 gr geschilde gesneden aardappel
  • 500 gr kippenfond
  • 250 gr ongezouten hoeveboter

Instructies

  1. Alles samen koken, gedurende +/- 10 minuten (tot aardappelen zacht zijn).
  2. Giet af en behoud de jus! ,plet de aardappelen met de stamper werk af met kookvocht en beurre noisette kruiden met zout.

Beurre noisette

voorbereiding

  • Temps de préparation
    10 min.
  • Difficulté
    Gemiddeld
  • Temps de cuisson
    5 min.

Ingrédients : 4 pers.

  • 250 gr ongezouten hoeveboter

Instructies

  1. Smelten en opkoken en laten bruisen tot goudbruin, laat afkoelen, afgieten in andere pot en bezinksel weggooien.

Venkel

voorbereiding

  • Temps de préparation
    10 min.
  • Difficulté
    Gemiddeld
  • Temps de cuisson
    15 min.

Ingrédients : 4 pers.

  • 3 st mini venkel
  • Venkelzaad
  • Korianderzaad
  • Citroen
  • 1 stuk venkel

Instructies

  1. Aanbakken in olijfolie langs beide zijden.
  2. Op bakplaten leggen met olijfolie , koriander zaad, venkel zaad, peper en zout.
  3. 120 °C COMBI 50% vocht.
  4. 30 minuten afwerken met citroensap en citroenrasp.
  5. Snij de venkel in fijne reepjes en werk af met olijfolie peper zout en citroensap.