keuken kleur
Gepubliceerd op 29 April 2020
Bijgewerkt op 29 April 2020

5 onfeilbare tips om je witte keuken een warme toets te geven

Wit saai? Nee hoor! Wit zorgt voor helderheid, valt nagenoeg met alles te combineren, ziet er netjes uit en past perfect in een strak design. Voordelen genoeg dus. Het enige nadeel is dat een witte keuken zonder andere kleuren wat saai en koel kan overkomen. Maar niet getreurd: met deze tips tover je een witte keuken om tot een warme en adembenemende ruimte.

[Translate to Dutch:]

Houttinten in een witte keuken

Een witte keuken is populair bij mensen die op zoek zijn naar een moderne en tijdloze uitstraling. De laatste tijd wordt wit vooral gecombineerd met natuurlijke houtkleuren. Want als er één materiaal is dat warmte uitstraalt, dan is het wel hout. Zowel lichte als donkere houtkleuren vallen met wit te combineren. Ga in je keuken voor houten kastjes, een authentieke houten tafel of decoratie in blank hout. Zo maak je van je lichte en moderne keuken een heerlijke leefruimte.

Gekleurde spatwanden

Om de ultieme knusse keuken te creëren zijn gekleurde spatwanden een echte aanrader. De spatwand bestaat uit glas, is onderhoudsvriendelijk en hygiënisch. Meestal wordt lichtblauw glas gekozen, maar ook opvallend oranje of karmijnrood behoren tot de mogelijkheden. Een echte eyecatcher! Een gekleurde spatwand valt ook goed te combineren met houttinten. Of ga voor een gepersonaliseerde spatwand waarbij je foto naar keuze gebruikt.

Sfeerverlichting

Als je je witte keuken wil opfleuren, heb je zeker en vast leuke sfeerverlichting nodig. Koper is dé trend en straalt bovendien warmte uit. Daarnaast geeft het een subtiele retrotoets aan je interieur. Als het wat frivoler mag zijn, kies dan voor een grote lamp in een opvallende kleur.

Gezellige vloeren

Warme houttinten doen ook perfect dienst als vloerbekleding. Liever geen houtlook in je keuken? Ook tegels geven een warme uitstraling, zeker wanneer je kiest voor stijlvolle keramische tegels met een uitgekiend patroon.

Muren

Met enkele opvallende kleuren maak je van elke keuken een frisse, hippe plek. Een accentmuur in een opvallende kleur doet het al jaren goed in interieurland. Tip: breng altijd kleur aan op oppervlaktes die je snel kunt veranderen. Zo kun je makkelijk van kleur veranderen en ziet je keuken er nooit ouderwets uit.

Graag meer informatie over de mogelijkheden van je keuken? Kom langs in een van onze toonzalen waar onze raadgevers al je vragen beantwoorden.

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.