keuken kleur
September 2020

Een zwarte keuken: durf jij het aan?

Een zwarte keuken te donker? Het hangt er maar van af hoe je de inrichting aanpakt. Tips om voluit voor een zwarte keuken te gaan (zonder daar depressief van te worden).

Mat zwart of glanzend zwart?

Strak design gaat in de keuken vaak gepaard met hoogglansafwerking. Dat ziet er mooi uit en heeft vooral een erg clean effect. Al wringt het schoentje wel bij dat woordje ‘clean’, want op glanzende keukenkastjes zie je natuurlijk elke veeg of ‘vette vinger’ meteen. Enkel een goed idee dus voor wie het niet erg vindt om regelmatig met de schoonmaakdoek rond te gaan, die glanzende zwarte keuken.

Waarom zou je ook niet kiezen voor een matte afwerking van je zwarte keuken? Mat zwart heeft een stijlvolle en tijdloze uitstraling, die zich mooi laat combineren met een veelvoud aan materialen.

Zwarte keuken combineren met …

Een zwarte keuken staat of valt met de materialen die je erin verwerkt. Enkele ideetjes op een rij:

  • Hout brengt warmte. Een houten accent in een zwarte keuken kan wonderen doen om het geheel minder koel te maken. Denk aan de grepen van de kasten, een massiefhouten keukentafel, lichthouten stoelen, …

  • Natuursteen is een natuurlijk en daardoor grillig materiaal: dat biedt een mooi contrast met effen zwart. Een werkblad in marmer of graniet? Dóén.

  • Glas of een ander transparant materiaal in je keuken verwerken is ook een goede manier om het zwarte geheel wat te breken.

Wit en zwart

Bang dat een volledig zwarte keuken te donker oogt en je interieur te ‘zwaar’ maakt? Ga dan voor een mix van zwart en wit. Een klassieke combinatie die zowel in moderne als traditionele keukens gesmaakt wordt. De witte elementen lichten je keukeninterieur op, de zwarte creëren het nodige contrast. Wat houdt je trouwens tegen om in je grotendeels zwarte keuken een kleuraccent te voorzien, bijvoorbeeld in de vorm van een flashy retrokoelkast? Of een in het oog springende espressomachine? Misschien gedurfd, maar zo’n blikvanger geeft je keuken ook het karakter dat ze verdient.

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.