Terug

3 interieurtips voor een moderne keuken

Een moderne keuken kan natuurlijk niet zonder de nodige technische snufjes, zoals ingebouwde elektrotoestellen. Daarnaast hebben de meesten onder ons ook meteen een kenmerkende look voor ogen, wanneer we spreken over ‘moderne’ keukens – of designkeukens, zo je wil. Die worden gekenmerkt door strakke lijnen, een efficiënte inrichting en doordacht gebruik van kleuren. Een moderne keuken inrichten volgens de regels van de kunst? Wij helpen je op weg met deze 3 interieurtips.

Hedendaags koken … aan je kookeiland

Het kookeiland is haast niet meer weg te denken uit de keukeninrichting van vandaag. Zo’n eiland heeft dan ook tal van voordelen. Het gebruiksgemak bijvoorbeeld: een kookeiland biedt veel meer bewegingsvrijheid dan het aanrecht in een meer traditioneel ingerichte keuken. Bovendien bevinden de meeste kasten en lades zich aan je eiland en heb je zo alle opbergmogelijkheden letterlijk binnen handbereik. En last but not least: koken aan een eiland is zoveel gezelliger. Het kookeiland zorgt voor een open sfeer, waarin niemand zich geremd voelt om even in de potten te komen kijken of mee te helpen met de voorbereidingen.

Gestroomlijnde look voor je moderne keuken

Een moderne keuken moet het hebben van haar cleane en gestroomlijnde look. Hoe je die look in je keuken integreert?

  • Laat geen spullen rondslingeren. Gebruikte borden of ander eetgerei gaan meteen de vaatwasmachine in en verdwijnen zo uit het zicht.
  • Voorzie voldoende opbergruimte in je moderne keuken, zodat al je potten en pannen mooi in de kast weggezet kunnen worden.
  • Wees spaarzaam met accessoires in je keuken. Overdaad schaadt, als je een moderne look wil creëren.

Kies je kleuren slim

Tot slot is spelen met kleur dé manier om van jouw moderne keuken een blikvanger te maken. Veel moderne keukens zijn glanzend wit, zwart of een combinatie daarvan. Maar als je dat te ‘hard’ vindt, kun je houtenelementen in je keuken verwerken: kasten met een laminaatafwerking zorgen bijvoorbeeld voor een warm accent.

Tip: ‘Verborgen’ stopcontacten of draadloze oplaadpunten voor je tablet of smartphone passen eveneens in een moderne keuken.