Lay-out / ergonomie
Gepubliceerd op 31 May 2023
Bijgewerkt op 31 May 2023

Keukenontwerp: 3 tips van de expert

Ben jij ook op zoek naar het mooiste keukenontwerp, dat precies tegemoetkomt aan de eisen van jouw specifieke interieurstijl? Begin je zoektocht naar inspiratie hier. Klassiek of avant-garde? Landelijk-romantisch of liever eigentijds-strak? Tips van de expert voor een geslaagd en adembenemend ontwerp van jouw keuken!

[Translate to Dutch:]

1. Let op de lichtinval

Heel wat mensen onderschatten het belang van natuurlijke lichtinval in de keuken. Niet alleen brengt het een open sfeer met zich mee, natuurlijk licht doet tegelijkertijd ook dienst als ‘werklicht’. Deel je keuken dus slim in, zodat de natuurlijke lichtinval optimaal dienstdoet als sfeermaker én als functioneel element. Groenten snijden voor het grote raam met zicht op de tuin: da’s alvast een mooie combinatie van beide factoren, toch? Het licht van buitenaf beïnvloedt ook de kleur van je keukenkasten. Kasten met een hoogglansafwerking weerkaatsen het licht, waardoor ze oplichten en in het oog springen. En het licht dat op donker gekleurde keukenkasten valt, zet die donkere kleur in de kijker – waardoor je keuken nóg donkerder zal lijken.

2. Keukenontwerp met aandacht voor ergonomie

Verlies de ergonomie in je keuken niet uit het oog. In een ideale wereld hoef je geen kilometers af te leggen tussen het werkblad, de koelkast en het fornuis. Daarnaast moet je keukenontwerp erop gericht zijn dat je zo weinig mogelijk moet bukken. Het belang van bovenhandsekeukenkastjes kan wat ons betreft nauwelijks overschat worden! Naar boven reiken om je borden, potten en pannen uit de kast te halen, is beter voor je rug en knieën dan voortdurend naar beneden te duiken.

Tip: zorg voor een ideale werkbladhoogte, die zowel je partner als jou een ergonomisch verantwoorde positie garandeert.

3. Kies de juiste toestellen

In je keukenontwerp moet je natuurlijk niet alleen rekening houden met ergonomie en lichtinval, ook de keuze van de keukentoestellen speelt een belangrijke rol in de uiteindelijke uitstraling van je keuken. Waar plaats je die stoomoven? Is er wel voldoende ruimte voor een Amerikaanse koelkast? En bewaar je je voorraadpotten in de keukenkasten of heb je daar al een berging voor? Afhankelijk van jouw wensen omvat je keukenontwerp hoekkasten, kolomkasten of andere slimme opberg- en uitstalmogelijkheden.

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.