Meubelopslag en accessoires
Gepubliceerd op 11 December 2023
Bijgewerkt op 11 December 2023

4 kenmerken van een kwaliteitskeuken

Wie van plan is om een nieuwe keuken te kopen, gaat natuurlijk in de eerste plaats op zoek naar een kwaliteitskeuken; je wil per slot van rekening jarenlang van je keuken genieten en daarvoor is degelijkheid een absolute voorwaarde. Maar wat maakt van jouw nieuwe keuken nu een kwaliteitskeuken? Deze kenmerken lichten alvast een tipje van de sluier.

[Translate to Dutch:]

Geen zelfbouwpakket

Zelfbouwpakketten zijn geen synoniem met kwaliteitskeukens.Laat je dus niet verleiden door ‘makkelijk zelf te plaatsen’ onderdelen, maar kies voor een keukenspecialist die jouw keuken op maat ontwerpt én uitvoert.

Welke materialen in jouw kwaliteitskeuken?

Cruciaal voor de kwaliteit van je keuken zijn de materialen die erin verwerkt worden.

  • Ga voor stevig meubelbeslag (handgrepen, scharnieren, uittrekbare geleiders, …) in degelijke materialen, zoals roestvrij staal.
  • Wil je een krasbestendig, duurzaam en mooi werkblad? Overweeg dan zeker natuursteen, composiet of Dekton®.

Duurzame toestellen

Uiteraard spelen ook je toestellen een doorslaggevende rol in de kwaliteit van je keuken. Enkel de kwaliteitsmerken leveren keukentoestellen af die duurzaam zijn en bijgevolg lang meegaan. Ben je een creatieve hobbykok die niets liever doet dan experimenteren met nieuwe recepten? Dan is de keuze voor kwaliteitstoestellen bepalend voor jouw dagelijkse dosis kookfun!

Professionele plaatsing

Kiezen voor kwalitatieve onderdelen en materialen in je keuken is één ding. Maar die keuken moet vervolgens ook geplaatst worden, en dat is geen doordeweeks doe-het-zelfklusje. Aarzel niet om je keuken te latenplaatsen door een professional. Kies voor een team van vaklui, die precies weten welke metingen en acties ze moeten uitvoeren om jouw kwaliteitskeuken perfect in de ruimte te integreren. Benieuwd hoe de installatie van een kwaliteitskeuken verloopt? Vraag het aan onze adviseurs!

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.