Decoratie
September 2023

5 veelvoorkomende interieurfouten en hoe ze te vermijden

Veel mensen maken interieurfouten waar ze zich amper van bewust zijn. En dat is zonde, want het haalt de schwung uit hun interieurinrichting. Maar geen nood: we zetten de vijf meest voorkomende interieurfouten op een rij. Aan welke maak jij je soms schuldig?

Décoration intérieure : 5 erreurs fréquentes à ne pas commettre

1. Je interieur té perfect inrichten

Tegenwoordig streven veel mensen naar een afgelikt interieur dat Pinterest-waardig moet zijn. Elk meubelstuk, kunstwerk of vaasje heeft zijn plaats en past perfect bij de rest van de woning. In plaats van je hele interieur in te richten met niet-zo-originele Ikea-meubels, mix en match je beter oudere en nieuwe stuks. Werk de ruimte nonchalant af met mooie souvenirs of andere persoonlijke items. Zo krijgt je stekje iets meer persoonlijkheid.

2. Kleine meubels voor kleine ruimtes

In een kleine ruimte zijn we snel geneigd om voor kleine meubels te kiezen. Toch doen die een ruimte nóg kleiner ogen en verhinderen ze je de ruimte optimaal te benutten. Met grotere meubels, die eventueel op maat gemaakt zijn, haal je veel meer uit je kleine ruimte.

3. Je blindstaren op één stijl

Om een of andere reden denken veel mensen dat ze hun interieur moeten afstemmen op de stijl van hun woning. Het kan nochtans net heel leuk zijn om in een statig herenhuis een strakke, witte keuken of een prachtige designzetel te plaatsen. In een moderne loft zijn oude vintage meubels dan weer heel mooi. Staar je dus niet blind op één stijl, maar durf verschillende stijlen te combineren.

4. “Een modern interieur is koel”

Een modern interieur wordt nog veel te vaak geassocieerd met een koele sfeer, terwijl een eigentijdse inrichting bijzonder gezellig kan zijn. Door houtaccenten en aardetinten te combineren met koudere kleuren, krijgt je strakke woning alsnog een warme uitstraling.

5. Te kleine plafondverlichting

Ten slotte is ook te kleine plafondverlichting een interieurfout die vaak terugkomt. Hoe groter de ruimte en hoe hoger het plafond, hoe groter de lamp of kroonluchter mag zijn.

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.