Activiteiten voor kinderen
Gepubliceerd op 29 July 2020
Bijgewerkt op 01 July 2024

Vakantie! Met je kinderen aan de slag in de keuken

Tijdens de zomervakantie heb je eindelijk tijd om leuke activiteiten met je kinderen te doen. En die hoef je niet altijd ver te zoeken: een namiddagje in de keuken vinden je kinderen fantastisch en jij hebt er meteen enkele helpende handen bij. We geven je alvast wat inspiratie voor een dosis kindvriendelijke kookpret.

Pizzafeestje met je kinderen

Zelf pizza’s maken is een eenvoudige manier om je kroost enkele uren te entertainen. Laat ze samen met een paar vriendjes deeg kneden en de pizzabodems bekleden met tomatensaus. Voorzie verschillende soorten toppings, zoals paprika, ham, olijven en champignons, zodat ze zelf hun pizza kunnen samenstellen. Een kwartiertje in de oven op de maximumtemperatuur en smullen maar!

Zelf ijsthee maken

In de zomer is het belangrijk dat je kinderen goed gehydrateerd blijven. Maak daarom ook eens homemade ijsthee. Maak klassieke groene thee, laat die afkoelen en voeg ijsblokjes toe. Pimp de ijsthee met limoen, rode vruchten, passievrucht of munt. Hebben je kinderen het graag toch iets zoeter? Voeg dan een beetje appelsap toe voor een subtiele zoete toets. Doe de zelfgemaakte ijsthee in een grote glazen fles en neem hem bijvoorbeeld mee naar een picknick in het park!

Pannenkoekentaart: succes verzekerd

Welk kind houdt er nu niet van verse pannenkoeken? Beeld je dan maar eens in hoe geweldig ze een heuse pannenkoekentaart zullen vinden! Bak een stuk of vijftien pannenkoeken en stapel ze met een laagje choco of slagroom na elke laag. Laat je kinderen de taart afwerken met chocoladesaus, glazuur, hagelslag of zelfs snoep. Het resultaat? Een dag die ze niet snel zullen vergeten!

Gezonde ijsjes

De zomer staat gelijk aan ijsjes eten, maar elke dag frisco’s of zoete waterijsjes is niet bepaald goed voor je kind. Laat daarom je kinderen zelf eens gezonde ijsjes maken. Laat ze hun favoriete fruit met wat yoghurt mixen en in plastieken of siliconen ijsvormpjes gieten. Na enkele uren in de diepvries zijn de gezonde ijsjes al klaar. Wedden dat je kinderen er gek op zijn?

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.