Keukenstijlen
Gepubliceerd op 29 April 2020
Bijgewerkt op 29 April 2020

Deze trucs uit de industriële keuken komen ook jou van pas!

Op zoek naar manieren om je keuken die industriële look te geven, die tegelijk ruw en verfijnd is? Laat je inspireren door deze tips en tricks uit de échte industriële keuken. Al aan de lichtinval gedacht, bijvoorbeeld?

Verlichting in de industriële keuken

Ook al is er niks mis met hippe ledstrips rond je kookeiland of onder de hangkasten, in een industriële keuken die naam waardig hangt ook minstens één opvallende, grote lamp boven het werkblad of de tafel. Zo’n metalen exemplaar dat recht uit een pakhuis of oude fabriek lijkt te komen past bijzonder goed bij de industriële stijl!

Onderhoudsvriendelijkheid voorop

In een industriële keuken is hygiëne en onderhoudsvriendelijkheid een belangrijke factor. Thuis in je eigen keuken geldt dat natuurlijk ook: na elke kooksessie moet je het werkblad en fornuis grondig schoonmaken. Maak het jezelf dus makkelijk en kies voor onderhoudsvriendelijke materialen:

  • Een inductiekookplaat is glad en vlak, en koelt snel af. Na het koken snel met een doekje en wat schoonmaakspray erover, en je kookplaat blinkt weer als tevoren.

  • Een keukenwerkblad in Dekton® heeft de authentieke uitstraling van natuursteen, maar vraagt minder onderhoud.

  • Je vloer snel en makkelijk dweilen? Ga voor een keramische tegelvloer en kies daarbij voor tegels van groot formaat.

Stoomoven in je industriële keuken

Stoomkoken is een techniek die aanvankelijk vooral in industriële grootkeukens werd toegepast en pas daarna zijn weg vond naar de gezinskeukens. Vandaag is een stoomoven niet meer weg te denken uit de moderne keukeninrichting. spreken dan ook voor zich:

  • Gezond: de ingrediënten behouden hun voedingswaarde en je hebt geen vetstof nodig voor de bereiding.

  • Makkelijk: groenten snijden en hop, de stoomoven in.

  • Afwisselend: vis, groenten of aardappelen; heel wat voedingsmiddelen zijn perfect ‘stoombaar’.

 

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.