Ons MVO-beleid

Ons MVO-beleid

Respect voor het milieu en voor de mens om ons heen, heeft altijd in ons DNA gezeten. En dat zal altijd zo blijven.

Toegewijd zijn,
is vooral een gemoedstoestand.

Bij ixina hebben we niet gewacht tot iedereen het over het MVO-beleid had vooraleer we actie ondernamen. We hebben altijd op een verantwoorde manier over koken nagedacht. Zowel aan de milieu- als aan de menselijkekant.

Samen met geëngageerde verenigingen en partners komen wij elke dag meer en meer in actie om de wereld om ons heen te behouden en te helpen deze vrijgeviger te maken.

Laten we dus samen de actoren zijn van een betere toekomst!

TOEGEWIJD, voor meer verantwoorde en duurzame keukens

 

Jaar na jaar hebben wij ons omringd met partners met wie wij dezelfde visie delen. Samen met hen zijn wij er trots op eco-ontworpen en duurzame keukens aan te bieden.

TOEGEWIJD, om onze impact op het milieu te verminderen*.

ixina is al 10 jaar partner van de ngo Graine de Vie. Met dit geëngageerde partnerschap wil ixina zijn CO2-voetafdruk verkleinen door de herbebossing van bossen in Madagaskar, een van de meest ontboste landen ter wereld. Voor elke verkochte keuken zal ixina bomen laten herplanten door Kiem des Levens. 

In het jaar 2021 heeft de ngo dankzij dit partnerschap 2 beschermings- en herbebossingsprojecten in Madagascar kunnen blijven uitvoeren:

- De volledige herbebossing van 10.000 hectare in de gemeente Ampohibe.

- De herbebossing van de hele Bongolava-regio door het aanleggen van boomkwekerijen.

En de resultaten zijn meer dan positief!

Voor elke keuken die in België wordt verkocht, worden 12 bomen herplanten door Graine de Vie. En voor elke keuken die in Frankrijk wordt verkocht, laat ixina 16 bomen herplant.

In totaal worden elk jaar meer dan 1,5 miljoen bomen herplant!

Elke herplante boom compenseert meer dan 21 kilo CO2.

Al die acties illustreren onze wens om jou dag na dag keukens aan te bieden die steeds milieuvriendelijker zijn.

 

TOEGEWIJD, voor een vrijgevigere wereld

 

Voor ixina is het geven van geluk essentieel. Het is dus aan de zijde van verenigingen met een groot hart dat wij, zoveel als wij maar kunnen, de door de ziekte getroffen kinderen steunen.

Enkele jaren geleden hebben we geluisterd naar het verhaal van twee prachtige goede doelen: Tout le monde contre le cancer en Make-A-Wish. Wij waren zo geraakt door hun overtuigingen dat wij onze krachten met hen hebben gebundeld om vreugdevolle en ondersteunende evenementen op te zetten.

Er was eens de "Generous Day"!

Ten voordele van de 2 verenigingen, hebben we een speciale dag gecreëerd: de "Generous Day"!

Het is een wandeling die alle franchisenemers en hun teams mobiliseert, evenals de werknemers van het hoofdkantoor, in Frankrijk en België. Tijdens deze dag werd elke gelopen kilometer omgezet in een donatie.

In 2021 hebben de wandelaars 15.000 euro opgehaald in Frankrijk en 15.000 euro in België!

In België steunen wij Make-A-Wish® om "Ja tegen hun droom" te zeggen.

De filosofie van de vereniging: "De kindertijd is de wereld van alle mogelijkheden". Haar missie: het vervullen van wensen van kinderen tussen 3 en 18 jaar die aan een ernstige ziekten lijden, om hen kracht, vreugde en hoop te geven. In 2021 zijn al meer dan 100 wensen van zieke kinderen vervuld.

In actie: "Une Cuisine pour Grandir" met onze chef ambassadeurs.

David Martin (La Paix**) en Filip Claeys (De Jonkman**) kookten 2 dagen lang met de kinderen van de Make-A-Wish-vereniging. Het was een groot moment van emotie en geluk, ver van het ziekenhuisleven.

In Frankrijk ondersteunen onze 1.600 ixina-medewerkers

Iedereen tegen kanker

 

"Zolang er vreugde is, is er leven", is de filosofie van de vereniging. Haar missie: het verbeteren van het dagelijks leven van zieke kinderen, hun familie en hun verzorgers.

We blijven aan je zijde

 

Ontwerpers die zijn opgeleid om je te begeleiden

 

 

Meubels van Duitse kwaliteit met 10 jaar garantie

 

 

Een netwerk van gekwalificeerde plaatsers

 

 

 

Financieringsoplossingen op maat van je behoeften