Onze duurzame aanpak

De strijd voor de bescherming van onze planeet is erg belangrijk voor ixina. Duurzame ontwikkeling staat daarom centraal in ons beleid en in onze manier van werken. Al onze verkooppunten hebben zich daartoe verbonden en we werken samen met geëngageerde ngo’s. Want we kunnen allemaal ons steentje bijdragen.

Het bos respecteren zit in onze natuur

Al sinds 2012 is ixina ecopartner van de ngo Kiem des Levens. Deze organisatie vermindert onze ecologische voetafdruk door bossen te planten in ontwikkelingslanden. Voor elke keuken die ixina verkoopt, plant Kiem des Levens 18 bomen in Madagaskar. Waarom 18? Dit aantal compenseert de gemiddelde CO2 die wordt uitgestoten tijdens de productie, de levering en de plaatsing van een ixinakeuken.

Onze andere engagementen

Zonder ooit in te boeten op de kwaliteit van onze keukens, is ixina al vele jaren actief bezig met duurzame ontwikkeling. En dat op alle niveaus: in onze winkels, in de keuze van elektrotoestellen en in onze voorkeur voor partners die aandacht hebben voor het milieu.

Het hout dat we gebruiken voor onze keukens is afkomstig van bossen die duurzaam worden beheerd en van gecontroleerde bronnen. Het merendeel van onze keukens dragen dan ook het PEFC-label*.

De drukkers van onze catalogi en maandelijkse folders hebben het dubbele PEFC-FSC** -certificaat. Het gebruikte papier heeft een PEFC*- certificaat.Ook onze winkels zetten in op duurzame ontwikkeling: onze winkelpunten gebruiken recycleerbaar materiaal. Ze produceren geen schadelijk afval en helpen het warmteverlies te beperken. We doen mee aan Recupel om zoveel mogelijk te recycleren en overtollig afval te vermijden.

* Programme for Endorsement of Forest Certification, het enige internationale label voor de internationale certificatie van duurzaam bosbeheer.
** PEFC-FSC: Programme for Endorsement of Forest Certification–Forest Stewardship Council