Lay-out / ergonomie
February 2023

Binnenkijken in de leefkeuken

Met een leefkeuken bedoelen we precies wat het woord zegt: een keuken waarin niet alleen gekookt en gegeten, maar vooral gelééfd wordt. Van ’s ochtends tot ’s avonds is de leefkeuken het centrale punt in huis. Kijk, lees en laat je inspireren.

De leefkeuken: een open concept

Hét bepalende kenmerk van een leefkeuken? Dat is het open karakter ervan. In de leefkeuken doe je veel meer dan koken en eten alleen. Ze fungeert eigenlijk vooral als centraal ontmoetingspunt voor alle gezinsleden én de vrienden en familieleden die op bezoek komen. Dat betekent dat ze verschillende functies combineert:

  • De kinderen maken er hun huiswerk of leven zich creatief uit aan de keukentafel.

  • Je checkt er je mails of zoekt nog snel dat recept op dat je dadelijk wil uitproberen.

  • Je ontvangt er vrienden om te aperitieven, koffie te drinken, samen te koken, …

  • Op zondagochtend lees je uitgebreid de krant aan de keukentafel, terwijl de koffiezet pruttelt en de appelcake in de oven staat …

En daarmee houden de mogelijkheden uiteraard niet op. Sommige mensen laten hun leefkeuken naadloos overgaan in het terras, anderen voorzien zelfs plaats voor de wasmachine en droogkast.

Waarop letten bij de inrichting van je leefkeuken?

Alles hangt natuurlijk af van je budget, maar je kunt je leefkeuken gezellig én functioneel inrichten als je rekening houdt met deze aandachtspunten:

  • Hou rekening met de beschikbare ruimte én benut die ten volle.

  • Een grote, lange tafel mag niet ontbreken. Zo een waaraan je met véél mensen urenlang kunt zitten praten, eten, drinken en lachen.

  • Hou er bij de inrichting van de leefkeuken rekening mee dat je tijdens het koken wil uitkijken over de keuken (en eventueel bij uitbreiding over het terras.

  • Kies voor kwalitatieve en vooral stille keukentoestellen. Niets zo storend als een lawaaierige vaatwasmachine.

  • Hou je van duurzaam en ecologisch? Een kruidentuintje in de keuken is dan echt iets voor jou.

Advies nodig van een keukenexpert? Maak een afspraak en kom eens langs in een van onze winkels!

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.