Feestrecepten
August 2020

Lunchen ‘al fresco’, dat doe je zo

Niets wat meer lente roept dan gezellig lunchen ‘al fresco’. Met de zon op je gezicht en leuke mensen om je heen is er niet veel nodig om een geslaagde lunch te organiseren. Met deze eenvoudige tips wordt het een heuse belevenis!

[Translate to Dutch:]

Lunchen in een mooie omgeving

Als de omgeving van je lunch mooi is aangekleed, kan je middag al bijna niet meer stuk. Naargelang de sfeer die je wilt creëren, ga je voor een charmant picknickdeken of een comfortabele tuintafel om aan te eten. Zet kleurrijke bloemetjes op tafel en zorg voor stijlvolle servetjes. Mag het iets feestelijker? Hang dan vlaggetjes in de bomen om het plaatje compleet te maken.

Extra tip: hou een paar dekentjes achter de hand voor wanneer er een fris windje komt opsteken. Je tafelgenoten zullen het zeker waarderen!

Een lekkere lunch? Keep it simple

Het heeft geen zin om een uitgebreide lunch voor te bereiden als je er zelf niet van kunt genieten. Ga daarom voor eenvoudige recepten die snel klaar zijn en die je idealiter al de dag op voorhand kunt bereiden. Gerechtjes die je koud serveert maken het nog gemakkelijker. Een koude pastasalade, een frisse taboulé of wraps met gerookte zalm doen het altijd goed. Serveer er een verfrissend drankje bij, zoals een homemade ice-tea met munt en limoen, voor voldoende hydratatie in de zon.

Organiseer eens een themalunch

Als je in een creatieve bui bent, kun je ook eens een themalunch organiseren. Zet bijvoorbeeld tapas en een fruitige sangria op tafel voor een Spaanse lunch of organiseer een Britse ‘high tea’. Spring gerust ook creatief om met de decoratie. Voor een dagje onder vriendinnen is een hippiethema altijd een leuke optie. Verzamel kleurrijke kussentjes om op te zitten en hang indien mogelijk een hangmat op. Laat je vriendinnen elk een origineel gerechtje meenemen. Lekkere cocktail erbij en genieten maar!

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.