Activiteiten voor kinderen
February 2021

3 recepten zonder koken om je kinderen warm te maken voor de keuken!

[Translate to Dutch:]

Je voorgerecht zonder koken: de vegetarische wraps

Wat heb je nodig? 
•    Tarwetortilla’s
•    Kwark (of mayonaise of mosterdcrème)
•    Rauwkost in schijfjes
•    Tandenstokers

Leg alle ingrediënten klaar voor je kinderen en geef elk een groot bord. Laat je kind een tortilla op het bord leggen en de tortilla besmeren met kwark (of met mayonaise of mosterdcrème volgens de voorkeur van je kind). Hierop komt de rauwkost naar keuze. Help je kind daarna om de tortilla goed strak op te rollen en laat hem of haar alles vastzetten met drie of vier tandenstokers. Daarna snij jij de tortilla in stukjes. Zo, nu kan iedereen een stukje pakken met de tandenstokers!
 

Een toast avocado zonder bakken of braden

Wat heb je nodig? 
•    Een goed gerijpte avocado
•    Een halve citroen
•    Twee sneetjes brood
•    Kwark
•    Peper en zout
•    Naar keuze: gerookte zalm, schijfjes komkommer of tomaat, kappertjes, basilicumblaadjes

Doe de avocado in een mengkom. Voeg er citroensap, zout en – als je dat lekker vindt – peper aan toe. Beleg je sneetjes brood met deze avocadocrème en laat elk kind kiezen wat hij of zij wil toevoegen: gerookte zalm, schijfjes komkommer of tomaat, kappertjes, basilicumblaadjes…
 

 

De koning van de desserts zonder koken: tiramisu

Dit moet vast het bekendste dessert zonder koken zijn. Dit heb je nodig voor dit leuke keukenprojectje met je kinderen:
•    4 grote eieren (eiwit en eigeel van elkaar gescheiden)
•    100 gram fijne suiker
•    500 gram mascarpone
•    200 gram lange vingers of Savoiardi
•    2 tassen zeer sterke koffie (gemaakt met oploskoffie)
•    cacaopoeder
•    indien gewenst: Amaretto

Scheid samen met de kinderen de eidooiers van het eiwit. Voeg de mascarpone, de fijne suiker (en eventueel een scheutje Amaretto) aan de eidooiers toe en meng goed.
Klop de eieren met een mixer en meng ze voorzichtig met een houten spatel onder de mascarponecrème.
Maak een zeer sterke koffie met oploskoffie (en, als je dat wil, opnieuw wat Amaretto). Giet de koffie in een diep bord. Zet de kinderen voor een schaal met hoge randen waarin de tiramisu zal komen. Laat de kinderen elke lange vinger (of elke Savoiardi) in de koffie doppen en in de schaal leggen. Eens de schaal helemaal bedekt is met koekjes, giet je hier een laag mascarponecrème over. Herhaal dit totdat je uiteindelijk 3 koekjeslagen hebt. Eindig met een laagje mascarponecrème. Laat je dessert minstens 4 uur in de koelkast rusten. Strooi net voor het opdienen wat cacaopoeder over de tiramisu.

Aanrader: geef je tiramisu eens een lokale toets door een laagje lange vingers te vervangen door speculoos. Dat smaakt heerlijk!
 

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.