Keukenstijlen
August 2020

5 keer inspiratie voor een vleugje Italië in je keuken

De unieke sfeer die er in streken als Toscane en Sicilië heerst, kun je nergens mee vergelijken. Omdat we helaas niet altijd op vakantie kunnen zijn, proberen we die ‘atmosfera italiana’ dan maar thuis op te wekken. Vijf tips om je keuken een zuiders tintje te geven!

1. Keukenaccessoires in de Italiaanse driekleur

Niets wat meer Italië oproept dan de kleuren groen-wit-rood. Hoewel je het niet meteen zou denken, kun je deze kleuren perfect op een stijlvolle manier in je keuken integreren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een knalrode, glanzende broodrooster of keukenrobot? Of een rode Smeg-koelkast in een witte keuken? Maar ook groen kan erg mooi zijn in je keuken. Ga voor een olijfgroene accentmuur of zelfs vuilgroene keukenkastjes. Combineer je groene of rode accenten met genoeg wit en je keuken heeft meteen een vrolijke en gezellige uitstraling.

2. Verse kruiden à volonté

Zet op de vensterbank, het kookeiland of het aanrecht enkele bloempotjes met typische Italiaanse kruiden, zoals basilicum, oregano en tijm. Zo kun je je gerechten gemakkelijk pimpen met verse kruiden én hangt er altijd een heerlijke geur in je keuken.

3. Pasta: lekker en decoratief

Geraak je er maar niet uit hoe je die ene houten legplank het best decoreert? Zoek het niet te ver! Vul enkele glazen bokalen met verschillende soorten pasta. Kies pasta in leuke vormpjes en kleurtjes voor een extra decoratief effect. Zet de bokalen op een rij en klaar is kees!

4. Meezingen met Andrea Bocelli en co

De makkelijkste manier om een Italiaanse sfeer te creëren is door sfeervolle Italiaanse muziek op te zetten. Maak een playlist met klassiekers als Andrea Bocelli, Paolo Conte en Laura Pausini. Ideaal om bij weg te dromen terwijl je een fantastische spaghetti bolognaise op tafel tovert!

5. Waan je in Italië met de authentieke producten

Je Italiaanse keuken is pas compleet als ook de smaak van je gerechten goed zit. En daarvoor haal je het best echt authentieke Italiaanseingrediënten in huis. Geen goedkope olijfolie van het huismerk van de supermarkt, maar een echte ‘extravergine’ recht van het Italiaanse platteland. Zet ook altijd een flesje uitstekende Italiaanse wijn klaar voor onverwachte gasten en haal af en toe eens echte buffelmozzarella in een speciaalzaak. Genieten maar!

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.