Keukenstijlen
July 2022

5 kenmerken van klassieke keukens

Heel wat mensen brengen klassieke keukens nog altijd in verband met (massief) hout. Maar dat idee strookt niet met de realiteit. De klassieke keuken heeft al enige tijd een nieuw elan gevonden en beantwoordt aan alle moderne keukenstandaarden. Wij zetten vijf in het oog springende kenmerken op een rijtje.

1. De opmars van klassiek-moderne keukens

Een klassieke of landelijke keuken wordt dikwijls in verband gebracht met massieve eikenhouten deuren, maar die zijn erg overheersend in het interieur. Meer en meer mensen stappen er dan ook vanaf, zonder de klassieke look evenwel uit het oog te verliezen. Ze gaan voor een klassiek-moderne keuken en kiezen bijvoorbeeld frontjes in massief hout in combinatie met een moderne lakkleur waarin de nerfstructuur terugkomt. Zo worden duurzame materialen op een moderne manier in een klassieke keuken geïntegreerd. Een mooi compromis, kortom, dat beide stijlen verenigt en een aantrekkelijk geheel oplevert.

2. Warme uitstraling

Klassieke keukens, landelijke keukens, cottage keukens: ze behoren tot dezelfde familie en hebben veel met elkaar gemeen. Een warme en gezellige uitstraling is de rode draad doorheen deze stijlen. En dat vind je terug in de volledige inrichting: van de keukenkasten over het werkblad tot de accessoires.

3. Welk werkblad kiezen?

Net zoals in andere keukens, moet het werkblad in klassiek-moderne keukens perfect in lijn liggen met de interieurstijl. Werkbladen in natuursteen (marmer, blauwe hardsteen of graniet) zien er luxueus uit en komen vaak terug in klassieke keukens. Maar er zijn ook andere opties. Denk aan werkbladen in composiet of keramiek. Ze combineren de uitstraling van steen met het onderhoudsgemak van kunststof. Bovendien zijn ze uitermate duurzaam. Tip: zorg ervoor dat je werkblad een mooi contrast vormt met je keukenkastjes. De juiste kleur is hierbij doorslaggevend.

4. Accessoires met een klassiek-moderne toets

Keukenaccessoires maken het geheel af en creëren gezelligheid. Ook hier kun je de klassiek-moderne lijn volgen. Denk aan wandplanken, flessenrekken, sierlijsten, …

5. Sfeervolle verlichting

Verlichting cruciaal om de juiste sfeer te creëren en draagt ontegensprekelijk bij tot de gezelligheid. Maar niet alleen het estethische aspect is belangrijk, keukenverlichting moet ook functioneel zijn. Zo zijn dimbare spots in combinatie met is indirecte verlichting een echte aanrader.

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.