Mijn keuken in al haar vormen
Fronten, inrichting, handgrepen... Aan jou de keuze!
Ik maak een afspraak
Profiteer van de expertise en de begeleiding op maat van een van onze adviseurs.
Mijn persoonlijke ruimte
Gebruik je persoonlijke ruimte om je gepersonaliseerde project te creëren en je afspraken voor te bereiden
Ik meld me aan
Kom kennismaken
Vind de dichtsbijzijnde winkel
Ik zoek
Hoe meet je jouw keuken goed op?
De correcte plaatsing van je keuken ?
Een afspraak maken
In de winkel, op afstand of direct online op onze persoonlijke ruimte om jouw droomkeukenproject te realiseren.
Ik wil graag teruggebeld
worden om mijn afspraak
Ik wil onafhankelijk
van mijn persoonlijke ruimte
een afspraak maken
Kom bij ons werken
ixina werft veel talenten in de winkel en biedt reële kansen om een ixina-winkel te openen, binnen een succesvolle groep.
Sluit je aan bij een team in de winkel
Verkopers, ontwerpers, winkelverantwoordelijken... Ontdek onze vele aanbiedingen en sluit je aan bij een team op mensenmaat.
Open een ixina winkel
De ixina-franchise is ondersteuning, prestaties, bekendheid, menselijke waarden en een winstgevend bedrijfsmodel!
Onze ontwerptools
Ontwerp eenvoudig je droomkeuken met onze designtools.
Mijn keuken in al zijn formaten
Personaliseer met de online keukensimulator fronten en handgrepen, werkbladen en accessoires op onze typische modellen
Configureer mijn toekomstige keuken
Modelleer met de 3D-tool de keuken van je dromen door de afmetingen van je kamer, de indeling en de stijl in te voeren die bij je past.
De tijd dat we thuis alleen boerenkost zoals worst met stoemp aten, ligt ver achter ons. Tegenwoordig wordt er in elk gezin wel eens Aziatisch gekookt. Een wokpan is dan ook onmisbaar in je keuken. Maar waarop moet je letten als je er een koopt? En hoe kun je roerbakken als een pro?
Een wok is een grote stalen pan met een ronde bodem en een houten steel. De meeste wokpannen die je in ons land in de winkel vindt, hebben een plat deel in de bodem om op onze westerse fornuizen te passen. Toch beschouwen Aziatische chefs nog altijd woks met een volledig ronde bodem als de enige ware. Zulke wokpannen kun je enkel gebruiken op een wokbrander met een wokring. Dat is een ijzeren ring die de wok stabiel houdt boven het vuur. Sommige fornuizen worden standaard geleverd met zo’n ring.
Wokken doe je bij voorkeur op een zo heet mogelijk vuur. Dat zorgt ervoor dat je gerechten maar heel kort hoeft te roerbakken. In Aziatische restaurants worden wokvlammen gebruikt van 20 kilowatt of meer, maar dat is thuis moeilijk haalbaar. Wil je toch zo’n hoge temperatuur, dan heb je een speciale wokbrander op lpg of butaangas nodig.
Een echte wokpan herken je aan drie zaken:
Ze heeft een houten steel.
Ze is volledig van carbonstaal.
Ze heeft géén anti-aanbaklaag (zoals teflon).
Anti-aanbaklagen kunnen niet tegen hoge temperaturen. Bij 250 °C smelten ze al of raken ze beschadigd. Een pan met een anti-aanbaklaag is dus per definitie ongeschikt om mee te wokken, welke vorm ze ook heeft. Een anti-aanbaklaag is ook overbodig, aangezien je een wokpan voor het eerste gebruik moet ‘inbranden’ met olie‘. Zo voorkom je niet alleen aanbakken, maar ook roesten.
Om een wokpan schoon te maken gebruik je enkel water en een zachte spons of borstel. Daarna droog je ze op het gasfornuis. Dat is efficiënter dan droogwrijven met een doek. Zijn er etensresten in de pan gebrand, dan kun je die wegschuren met staalwol, waarna je de wok opnieuw moet inbranden met olie.
De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.