Lay-out / ergonomie
February 2020

Je kleine keuken ten volle benutten: 3 tips

Een kleine keuken vormt een heuse uitdaging: waar moet je in godsnaam al die spullen kwijt? Toch hoeft een kleine keuken niet noodzakelijk moeilijk zijn om in te richten. Dankzij deze drie tips merk je nauwelijks dat je ruimte beperkt is!

1. Opbergen als een pro

In een kleine keuken is een gebrek aan opbergruimte vaak het grootste probleem. Maar als je slim omspringt met de ruimte die je hebt, raak je ongetwijfeld al je spullen kwijt. Kies om te beginnen keukenkasten die elke vierkante centimeter benutten. Met een hoekkast met een draaicarrousel verlies je alvast geen ruimte in de hoek van je keuken. Maar wist je dat ook lades zo’n 20 procent meer opbergruimte bieden dan klassieke keukenkasten? Verder is het belangrijk om de muren en de ruimte boven je keukenkasten te gebruiken. Hang je pannen op aan haakjes tegen de muur en bewaar je pasta en rijst in glazen bokalen bovenop de kast. Plaatsbesparend én stijlvol!

2. Slimme keukensnufjes voor een kleine keuken

Ooit gehoord van een snijplank die je over je fornuis of gootsteen kunt leggen? Dankzij dit handige snufje heb je op je aanrecht meer ruimte om andere taakjes uit te voeren. Maar ook met combitoestellen, zoals een combioven, bespaar je kostbare plaats in je kleine keuken. Wie een magnetische koelkast heeft, kan tenslotte ook magnetische kruidenpotjes gebruiken. Zo komt er weer een lade vrij voor andere spullen.

3. Houd je keukeninrichting sober

Te veel verschillende kleuren, materialen en spulletjes doen het interieur van een kleine keuken geen goed. Daarom houd je de inrichting van je keuken beter zo neutraal mogelijk. Witte keukenkastjes tegen een witte muur geven bijvoorbeeld een ruim gevoel. Wil je je toch graag uitleven met vrolijke kleurtjes? Opteer dan liefst voor felgekleurde keukenspulletjes en een fleurige bos bloemen op tafel.

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.