Decoratie / accessoires
February 2020

4 tips om je landelijke keuken in te richten

De keuken is het hart van elke woning, maar in een landelijke keuken swingen sfeer en gezelligheid pas echt de pan uit. Maar hoewel een landelijke keuken nostalgie en gezelligheid uitstraalt, doet ze op het vlak van comfort toch zeker niet onder voor een modern ingerichte keuken! Droom je al langer van een keuken met een landelijke look, maar weet je niet meteen waar te beginnen met de inrichting? Laat je inspireren door dit artikel!

1. Neutrale kleuren

Hout is een echte sfeermaker in de landelijke keuken. Gelakte of massieve eik wordt vaak gebruikt, maar ook beuk, grenen, es en kastanje zijn populair in de landelijke keuken wegens hun warme uitstraling. Daarnaast is blank of gebeitst hout, waarbij de nerven nog duidelijk zichtbaar zijn, een uitgelezen keuze. De meeste mensen behouden bewust de neutrale kleuren van het hout.

2. Open en gesloten keukenkasten

Een landelijke keuken is meestal een vrolijke mix van open en gesloten kasten. De gesloten kasten hebben gewoonlijk prachtig afgewerkte frontjes met porseleinen of metalen knoppen of handgrepen. Kasten die glazen deurtjes hebben of volledig open zijn, worden doorgaans gebruikt om servies of antieke spulletjes mee uit te stallen.

3. Retro keukenapparatuur

Een losstaande porseleinen of stenen spoelbak is een prachtige blikvanger in elke landelijke keuken, net zoals een losstaand fornuis en (bronzen) retrokranen. Om het traditionele gevoel van je landelijke keuken ten volle door te trekken, werk je alle modern uitziende keukenapparatuur het beste zo veel mogelijk weg.

4. Accessoires, accessoires, accessoires!

Accessoires zijn de kers op de taart om je landelijke keuken op-en-top gezellig te maken. Bewaar je eieren bijvoorbeeld in een rieten mand alsof ze recht van bij de boer komen, stal je bloemetjesservies uit op een prominente plaats, hang oma’s koperen keukengerei aan de wand, … Installeer spatwanden in landelijke stijl, flessenrekken, sierlijsten, wandplanken, … Kortom, schuim enkele rommelmarkten af en laat je fantasie de vrije loop! Maar let er wel op dat je landelijke keuken praktisch blijft. Maak keuzes en prop je keuken niet te vol.

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.